Ha GYED alatt felmondok, jeleznem kell valahol?
Fél évem van még a GYED leteltéig, viszont februártól vállalkozni fogok. Munkahelyemen, aki kifizetőhely felmondtam január 31.-el. Elvileg előfordulhat a régi munkahelyem és vállalkozásom között érdekellentét, ezért nem vártam ki a felmondással a GYED lejártát, így a legtisztább.
Fogok e így GYED-et kapni ha eddig a munkáltató utalta ugyanúgy munkabér jogcímen? Hova kell mennem bejelenteni a változást ha kell egyáltalán?
Február 15.től leszek vállalkozó, így ott lesz 2 hét, amikor lógok a levegőben, utána újra biztosított leszek, csak azon aggódom, a GYED folyósítás ne akadjon el.
Gyed jàr vállalkozád mellett is..
És munkahely nélkül is, ha akkor, amikor szültél a jogosultságod meg volt.
"Elvileg előfordulhat a régi munkahelyem és vállalkozásom között érdekellentét,"
Elvileg előfordulhat, vagy előfordul? Van egyáltalán olyan kikötés a munkaszerződésdben, hogy nem lehetsz vállalkozó hasonló munkakörben?
Ha nem, akkor felesleges felmondani.
Az oep fogja fizetni, oda kellene bemenned és megkérdezi.
Illetve én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha főállású katás vállalkozó leszel, akkor tök mindegy a február 15.-e,akkor is egész hónapra kell fizetned a KATÁT.
Mondjuk nem tudom milyen érdekellentétre gondolsz, de szerintem nem kellett volna felmondanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!