Ha felmondok, de a felmondási idő alatt kiderül, hogy terhes vagyok mit lehet csinálni?
Hülye kérdés tudom, hosszú lenne kifejteni, de ilyesmi helyzetbe is kerülhetek, és nem tudom ilyenkor mit lehet csinálni, hogy kapjak csedet, illetve gyedet rendesen.
Nem mondtam még fel, és nem vagyok terhes, csak előre gondolkodom.
Lenne egy másik munkahely azért mondanék fel, tehát oda felvesznek, csak nem tudom tudnék-e ennyire inkorrekt lenni, hogy odamegyek titokban terhesen, aztán dolgozok kb félévet. Na mondjuk a munkáltatók se korrektek általában...
Elsősorban érdemes átgondolni a családtervezés fogalmát, mert azért valahol abszurd, hogy a 21. században egy fejlett országban valaki csak úgy, váratlanul teherbeessen.
Amúgy nem Te lennél az első, aki terhesen kezd egy munkahelyen, és hogy inkorrektek a munkáltatók, az nem jogosít fel semmire.
Ha felmondasz sok választásod nincs.
Vagy nem kapsz csed/gyedet
Vagy keresel másik munkahelyet ahol szülésig maradsz
Vagy otthon hesszelsz, fizeted magadnak a tb-t, majd szülés elött elmész munkanélkülire. De sok csedre/gyedre ne számíts
Hát akkor leírom a konkrét sztorit, aki szeretné olvassa el.
2 éve nem jön össze a baba. 3 inszemináción vagyunk túl, még elvileg egy lesz, aztán jöhetne a lombik.
A gondom, hogy utálom a munkahelyem, nagy a stressz, a főnököm idegbeteg, sokszor gyomorideggel megyek dolgozni. Nyilván nem tesz jót ez a nagy stressz se a gyermekvállalás szempontjából. Már rég munkahelyet kellett volna váltanom, csak ugye úgy voltam vele, hogy ha összejön a terhesség az is megoldja a gondot. Csak hát nem jön össze... Úgy terveztem, hogy mivel a lombik előtt mindenképp szünetet szeretnék tartani, ezért a 4 inszem után elmegyek máshova dolgozni, és addig szüneteltetjük a dolgot. De már elkezdtem most keresgélni az álláshirdetések között, gondoltam úgyis még sok idő míg visszahívnak, míg elmegyek az interjúra, akkor amíg döntenek... Hát kedden beadtam valahova, szerdán már hívtak állásinterjúra, és azt mondták mindenképpen fel szeretnének venni, minél előbb. Persze én mondtam, hogy a jelenlegi főnököm az az egy hónapot mindenképpen ledolgoztatja velem.
Na most nem tudom mit csináljak, mert mi lesz ha pont ez az utolsó inszemináció lesz a sikeres? Hisz elvileg minél többet csinálnak, annál jobban reagál a szervezet a hormonokra, annál nagyobb az esélye a terhességnek.
Ez mennyire lenne tuti állás?
Mert ha nem a főnyeremény, csak a másiknál jobb, akkor mi lenne, ha elmondanád nekik, hogy miben vagytok?
Hátha úgy is kellenél nekik, és akkor megoldódik a dilemmád, ha meg így visszamondják, akkor maradsz az inszemig a régi helyen, és tartod az eredeti tervet, hogy csak utána váltasz, ha nem sikerül.
Szerintem több jó utat is felvázoltak már, neked kell eldöntened melyik számodra a jó.
Ha jó lehetőség lenne, én beavatnám őket. Ha annyira nem, akkor maradnék, sz*rnék mindenre és amint lehet elhúznék táppénzre, ha teherbe esel.
Szerintem a mai világban luxus csed/gyed nélkül gyereket szülni, így biztosan nem hazárdíroznék. Maradnék a hátsómon, vagy biztosra mennék, ami a próbaidőt illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!