Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen 3 év otthonlét után...

Milyen 3 év otthonlét után újra dolgozni?

Figyelt kérdés
Szeptemberben jár le gyes. Már nagyon rossz itthon. Csak a gyerekkel reggeltől estig. Olyan mintha soha nem érne véget. Mintha az agyam nem hitté el hogy mehetek vissza dolgozni.
2024. márc. 18. 16:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
69%

8 vagyok.

Én bérszámfejtő/munkaügyes vagyok egy kb 100 emberes egyesületnél.

2024. márc. 18. 21:11
 12/22 anonim ***** válasza:
69%
4 órát dolgozom utána egyből bölcsi, éjszaka fáj mindenem de így is kipihentebb vagyok, a felnőtt társaság miatt. Igen a ház úszik( szepa szorongásos gyerek szóval nem tudom ott hagyni egy perce ha otthon vagyunk),de nem izgat.
2024. márc. 18. 22:04
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

10es, nem szakadok meg. Hetente egyszer takarítónő jön, a hirtelen felmerülő káoszokat kell csak nekem és a férjemnek megoldani. Három naponta főzök, heti kétszer pedig rendelünk, vagy elmegyünk enni. Van mosogatógép, mosó és szárítógép, kb csak a ruhákat kell pakolni.

Sokkal jobban érzem magam, mióta én is visszaálltam dolgozni, a gyerekkel is minőségi időt töltünk bölcsi után, mert nem fásulok bele hogy csak gyerekprogram van.

2024. márc. 19. 07:32
 14/22 anonim ***** válasza:
10# vagyok. Köszi a válaszokat és bocs,hogy off.
2024. márc. 19. 08:26
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
10-es, így, hogy nem vagyunk otthon egész nap, a gyerekek az oviban/bölcsiben, mi a férjemmel munkahelyen ebédelünk, így a házimunka gyakorlatilag negyedannyi sincs. Nem kell főzni, csak hétvégére, reggeli-vacsora az hideg valami, kevesebb rombolást tudnak a lányok is véghezvinni, miután már hazaértünk, mert eleve mikor összeszedem őket, nem haza megyünk, hanem játszótérre, kb vacsorára érünk haza, onnantól meg jön az esti rutin, kicsi játék, esetleg mesenézés, olvasás, ilyenek, és alvás. Reggel meg ébredés után viszonylag hamar indulunk, nem nagyon van idő rontani-bontani. Amíg otthon voltam velük, az egész napom másból sem állt, csak takarításból, főzésből, rendrakásból, és még így is folyamatosan azt éreztem, hogy úszik a ház. A gyerekeket jobban lefárasztja a közösség, mint én, kevesebb is elég nekik ilyenkor otthon, nem kell nonstop szórakoztatni őket. Plusz a munkahelyem sem olyan, hogy ÁLLANDÓAN kellek valakinek. Ülök az irodában a gép előtt, zenét hallgatok, néha kávézgatok a kollégákkal és csacsogunk, és közben nyugiban csinálom a dolgom (pénzügy, adminisztráció, semmi olyan dolog, ami miatt meg kéne szakadnom). Ha olyan a helyzet, tudok otthonról is dolgozni, és amúgy is rugalmas a munkaidő, postára kiugrani, cipőt venni, akármi ebédidőben is elszaladhatok, a kutya nem követi, mikor hol vagyok, csak a feladataim legyenek elvégezve. Így naná, hogy kipihentebb vagyok, mint amikor nonstop állandóan a gyerekeknek kellett ugrálni, vécére sem lehetett elmennem úgy, hogy nem hallottam a szobából őket ahogy gyilkolják egymást, szóval na, ez sokkal jobb.
2024. márc. 19. 10:17
 16/22 anonim ***** válasza:
35%
10-14# vagyok. Lehet nem jött le amúgy, nem a házimunkára gondolok,azzal sose volt gondom. Nyilván arra gondolok,ahol olyan munkakör van,ahol toppon kell lenned egész nap szellemileg-fizikailag(mint egy orvos pl.),állandó pörgés,stresszforrás és mondjuk munka után már gyerek nélkül is csak maximum a fekvés ment,de nyilván így már nem megoldható. De ez más tészta,váltással oldódik csak meg. :) Ez már tényleg off. De amiket írtok így menne amúgy,ez így laza.
2024. márc. 19. 10:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

10# Én mérnök vagyok, vagyis azt gondolom illik rám, hogy toppon kell lennem a munkaidőmben. Számomra teljesen más fáradtság az, amit a munkám ad és más, amit a gyerekek. Így most balance-ban érzem magam, hiszen mindkét "oldalam" kielégültnek mondhatja magát és nagyon tudom értékelni a gyerekekkel töltött időnket. Amíg zömében otthon voltam, én fásultnak, beszűkültnek éreztem magam, ordított az agyam valami másért, holott azért dolgozgattam otthonról is egy picit azért. Néha menekülni tudtam volna itthonról, a gyerekek mellől és ez baromi rossz érzés volt, mert egyébként imádom őket. Nem ezzel volt gond.

Amióta dolgozom, sokkal kiegyensúlyozottabb a lelki világom és egyetlen egyszer sem éreztem ilyet, de ez nyilván sokmindenen múlik. Pl. hogy az ember mennyire szereti a munkáját, mennyire érzi megbecsültnek magát, mennyire számíthat a házastársára a logisztikában, mennyire van segítség (akár fizetettre lehetőség), stb.

2024. márc. 19. 10:48
 18/22 anonim ***** válasza:
17# Szerintem inkább akkor ez személyiségen is múlik. :D Én sokkal kipihentebb voltam itthon,volt időm mindenre is,amire korábban nem,nem kellett rohangálnom,menedzselnem az idővel,teendőkkel,mint munka mellett. Kényelmes volt minden. Nálam a munkahelyen egy kávét nem lehet tényleg nyugalomba meginni vagy ebédet normális elfogyasztani a 12 óra alatt,állandó pörgés van. Nálam a hobbim ad ilyen kielégült érzést,amit leírsz amúgy. Amit nagyon szeretek csinálni,az feltölt és kikapcsol teljesen,ami nem "kötelező",hanem amikor kedvem tartja. A munkámat is szeretem,ezért is választottam ezt annak idején,de nálam a munka az mindig is egy kötelező valami marad,sajnos. Mert ha nem az volna,akkor mondjuk heti 3-4 órában mennék csak csinálni,amikor úgy van kedvem,úgy csinálnám hobbiként,csak ez nyilván nem kifizetődő,sajnos. No,mindegy. A megoldásom már megvan,ha pedig nagyok lesznek visszatérek majd ide,addig nyugisabb kell. :) Itt ennyi a probléma nálam,mert a férjem 100%-ban odateszi magát és nagyszülő is van,bár ritkán,mert 6 napokat dolgozik ő is,de azért van. Inkább azért lepődtem meg,mert családosok között mozgok,de ilyet itt olvasok először,hogy délután 4-től még fitt és pörög valaki. Ez lenne pedig a normális,mert nyilván érdemi idő is így jut a gyerekre még estére. Próbálok ezen dolgozni,jó ezt olvasni. :) 10-14-16# voltam.
2024. márc. 19. 11:09
 19/22 Derjaderja ***** válasza:
100%

Az én munkám nagyon fárasztó szellemileg, de van egy vetület, amiben pihentető: kevesebb a zaj.

Nyilván van nyüzsi, de a két kicsi állandóan hangos még ha nem is csinálnak semmi rosszat. Sokszor meg párhuzamosan beszélnek.

A munkanapok után a hétvégét nagyon várom, akkor az időre menés és q munkahelyi terhelés hiánya pihentet.

De ami nagyon gáz, amikor pl a párom 24ben van, alapból 6kor keltem q gyerekeket, 3/4 7kor indulunk, 6:52re az ovi előtt kell lenni, 7:02kor indítani a motort és menni a bökcsihez (közben kivenni a két gyereket,beterelni, öltözni segíteni), lemenni a hegyről, beadni a kicsit, 7:19kor felszallni a villamosra hogy 8ra beérjek.

Onnantól munkanap, és ott néha tényleg semmi nyugi sincs, gyakran enni sem tudok, és kérdés hogy el tudok-e indulni. Onnantól ugyanez vissza, elmenni a kicsiért, ostorozni mert fent már zár az ovi, gyakran 16:55re csúszom be akkor rohanni mert menne az óvónő.

Hazaesünk és ott vagyok én meghalva és a két gyerek 2-3 óra délutáni alvás után tettrekészen és anyahiányosan.

És ők még kelnek is éjjel és 22kor alszanak el.

A háztartásban nekem ezek a felhalmozódó dolgok nyomasztók. Pl akartam matracot vágatni, cserélünk most egy szőnyeget, ahhoz üresre pakolni a könyvszekrényt meg a kerti meg hogy már festetni kellene. Mi nem tudok takarítónőt fizetni (de nem is akarunk). Tény főzni kevesebbet kell.

Ma itthon lennék a gyerekkel, erre háztartási baleset miatt az sztk-ban ültünk 😁

2024. márc. 19. 12:58
 20/22 anonim ***** válasza:

Mi nem tetszett nektek a 16-os válaszomban?

19# Minden elismerésem. Ilyesmikre gondoltam amúgy,igen. Nálunk most még költözés is van,felújítás az új helyen,de ez szerencsére átmeneti,csak sokat kivesz az emberből.

2024. márc. 19. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!