Hogy érintett téged/titeket az, hogy jelentősen lecsökkent a havi bevételetek?
Tudom, hogy mások azzal küzdenek, hogy meglegyen a biztosított viszony a CSED, GYED folyósításához, de kevés olyan kérdést láttam, amikor ennek az ellenkezője a gond. Tudom örüljek, hogy 3 évig otthon lehetek és legalább ennyit kapok, és örülök is neki. Mégis.
A fizetésem és a gyed max közötti különbség 500ezer forint. Bárhogy nézem ez fáj. Ezzel egyidőben meg ugye a kiadások nőttek.
Akinek jelentős különbség volt, hogy élte meg ezt a "visszalépést"? Hogy hatott a családi kasszára? Költési, kiadási szokásokra? Mikor ment vissza dolgozni?
Férjem egyéni vállalkozó, van, hogy 5 hónapig nem hoz haza semmit, utána meg 2 hónap alatt 7 hónapot. De szumma én keresek jobban. 3/5 nő 2/5 férfi arány.
Mindenki a saját sorsa kovácsa. Ha nem lenne, aki félig feketén elvállal egy munkát, akkor megfizetnék a szakmabelieket. Egy fiatal nőnek pedig sajnos vagy sem, de gondolnia kell erre is, amikor igent mond egy ilyen állásra.
Próbálj meg "üzletelni" a munkáltatóddal, ha már várandós vagy. Jelentsen be magasabb összegre, visszacsorgatod a különbözetet, amibe így kerülsz neki... Magasabb ellátásra leszel jogosult. Ha van esze szürkén foglalkoztatni, lesz esze ehhez is. Sokan csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!