Kedves figyelemzavarosok! Mesélnétek nekem, milyen volt a gyerekkorotok és milyen felnőttkorban? A fiam érintett és szeretném a másik oldalról is megismerni a dolgokat. Még csak 4 éves.
A férjem felnőttként a munkában nagyon jól boldogul. De más területeken elképesztő hiányosságai vannak. Mindent, ami nem munka, én csinálok. Egy csekket nem tud befizetni. Folyamatosan büntetéseket kap, rossz helyre parkol, átlépi a sebesseghatart, aztán elfelejti befizetni a büntetést és végül a tízszeresét kell befizetnie. Gyakorlatilag a titkárnőt kell játszanom mellette, de mivel szerinte ő mindent szuperül csinál, baromi nehéz úgy segíteni neki, hogy közben eljatszom, hogy nem is segítek. Érdekes, hogy a munkájában oda kell figyelnie és oda is tud. Szerintem ebben annyira lefarad, hogy itthon már semmire nem tud figyelni. Nem veszi észre ha valamit ki kell dobni, vagy kivinni a koszos zoknijat a szennyesbe. Nem figyel oda, hogy mit beszélek, legtöbbször csak hümmög és ha visszakerdezek fogalma sincs miről beszéltem. Mindent 150-szer kell elmondanom, vagy megcsinálom én, ami egyszerűbb mint hónapokig könyörögni. Nem csoda, hogy sokszor elválnak az ilyen emberektől. De a munkában oké. Suli nehéz volt neki, nem is tudta befejezni az egyetemet. De nem azért mert buta hanem képtelen volt normálisan készülni a vizsgákra. Nem tudja beosztani az idejét. Volt, hogy jelentéktelen tárgyakra heteket készült. Ami meg fontos volt arra csak pár órát. Járt egy nőhöz később, aki tanulás technikát tanított neki, ilyenre viszem majd a lányomat is, mert egyikőjük sem hülye. De a szervezés, tanulás beosztása akinek nem megy, el tudja rontani az egész iskolai teljesítményt.
Általános iskolából válassz könnyebbet, férjem nagyon szenvedett a suli miatt. Nehéz nekik, nem tudnak figyelni. Tsmt tornát ajánlom, vagy alapozó tornát. És jobb ha marad az oviban amíg lehet.
Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy érintett voltam/vagyok.
Nem tudtam órán tartósan figyelni. Ha nagyon koncentráltam, akkor is kb. 10 perc után elvesztettem a fonalat, és máson járt az eszem, hiába volt mások szerint halál izgalmas a töritanár magyarázata.
Viszont hobbitevékenységben, ahol fejben lehet máshol is járni, órákig elvoltam. Manapság egy filmet is úgy nézek meg, hogy folyton lestoppolom, mert elhangzik valami, amire rákeresek, aztán 1 óra múlva kapcsolok az 5. Wikipediás szócikk elolvasása után, hogy én eredetileg filmet néztem. 😄
Ami emlékezetesel gyerekkoromból, hogy a bambulásomért kisiskolás koromban egy alkesz tanítónő megtépte a fülem és kiabált velem. A konkrét bűnöm az volt, hogy kinéztem az ablakon.
De akkor még, legalábbis falusi iskolában, nem voltak az efféle dolgok felismerve, volt a rendetlen gyerek, a hülye vagy a lusta, nem ismertek mögöttes okokat.
Szerencsére a mai gyerekeknél már nem ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!