Vállalnál/vállaltál volna így is gyereket?
A kérdésem azokhoz szól, akiknek már van vagy szeretnének gyereket.
Ha gyerekvállalás előtt állnátok, és azonnali hatállyal eltörölnének MINDEN kismamának járó juttatást, vállalnátok-e gyereket, illetve hányat? És ha igen, hogyan készülnétek erre az időszakra, mennyi ideig lennétek otthon vele?
Úgy értem, ha nem járna sem családi pótlék (mondjuk az most sem jelent sokat), sem anyasági, CSED, GYED, GYES.
Tehát ha megszületne a baba, 0 forint jövedelem nélkül lennétek otthon vele az első perctől.
Mint CSED-en lévő kismama, fogalmazódott meg bennem a kérdés, szóval nem provokációnak szántam, egyszerűen érdekelnek a válaszok. 🙂
35# Igen, ez is egy csiszolatlan része a szabályozásnak szerintem egyértelműen. Ha valaki sok éve adót fizet, de éppen a gyermekvállalás előtt veszíti el a munkáját, az patt helyzetbe kerül, ezt sem tartom korrektnek. Ahogy azt sem, amit leírtam.
És ez eü rendszert sem tartom korrektnek, de sokakkal ellentétben, én nem gondolom, hogy ezt nyugtázni kéne annyival, hogy "hát ilyen a rendszer". Persze ilyen, de miért ne mondhatnám ki, hogy szerintem szar? :)
A bölcsi ösztönzéssel is abszolút egyetértek, viszont azt is látni kell, hogy a legtöbb helyen nincs is elegendő hely ahhoz, hogy logikus módon mihamarabb a munka világa felé orientálja anyukákat a rendszer.
Az egészséges elméjű, majd egyszer dolgozni tudó és akaró gyermekek születése közérdek IS, így abban mondjuk nem értek egyet, hogy mindenki oldja meg ahogy akarja, az államnak semmi köze hozzá. Lehet így is, csak ahhoz teljes rendszerszintű megújulás kéne.
#36!Én nem azt mondtam, hogy nincs gyerekem, hanem nem akkor születik, amikor van munkaviszonyom. (Nem a #34 vagyok.)
#42 Jogos. Na az szerintem is elég debil dolog.
Ráadásul, ha jönne egy gazdasági válság, akkor pont úgy tudná időzíteni sok nő a gyerekvállalást, amikor amúgy sincs munkája, aztán a három év közben keresne valamit. Ehelyett akkor nem vállalsz gyereket, mert nincs rá támogatás, utána meg elmész szülni, mikor tudnál dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!