Emelt összegű családi pótlékot meg lehet igényelni ügyfélkapun is?
Vagy csak személyesen, illetve postán beküldve a papírokat?
Ha igen, hogyan? Melyik nyomtatványt kell kitölteni? Eügyfélen csak sima családi pótlék igénylése űrlap van. A gyerek után már kapok normál családit.
Ide lépj be az ügyfélkapuval. Űrlapok menüpont alatt, az online beadható ürlapok résznál van a Kérelem csaladi pótlék megállapítasára. Ezt kell kitölteni. Van egy rész a tartósan beteg gyereknek is (12/j). Csatolni kell a személyidet, a tartósbeteg igazolást és azt hiszem a tb kártyát (de ez nem biztos a végén leírja, hogy mi kell). Oda, hogy mikortól igenyeled 2 hónappal korábbi datumod adjál meg (2 hónapra visszamenőleg igényelhető).
Én is már kaptam a sima családit a fiam után, majd 2 évesen megkapta a tartós beteg igazolást és így online nyujtottam be a kérelmet az emelt csaladira. Pár nap alatt elbíralták és folyósították.
Kinek mi az egyszerűbb.
Nekem pl az a macerásabb, ha be kell scannelni minden iratot és utána még egy sort bűvészkedni a fájlmérettel, mert nem engedi feltölteni.
Köszönöm szépen a részletes választ, így már menni fog 😊 Nekem is macerásabb bemenni... busszal babakocsizni, magammal cipelni a gyereket, ott várakozni...
Amúgy meg alvásidőben leülök a gép elé és hamar kész van. Én eddig minden alkalommal, amikor valami intéztem telefonnal fotóztam be az iratokat, nem szkenneltem és így is elfogadták gond nélkül
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!