Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Az első és a második gyerek...

Az első és a második gyerek között nem mentem vissza dolgozni. Így lehet ez a második és a harmadik között is?

Figyelt kérdés

Az első gyerekkel voltam itthon gyeden, amikor terhes lettem a másodikkal. A második gyerekkel táppénzre mentem. Az első gyerekre a gyedet, a másodikra a táppénzt kaptam egyidejűleg.

Úgy néz ki, hogy a harmadik babámat várom. A második gyermekemmel még gyeden vagyok. Ugyan az lesz az eljárás, mint előzőleg?

2022. dec. 28. 23:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Ezek állandóan sajnáltatják magukat, hogy nem lehetnek otthon, mert aki gyereket szül, az igen, brühühü. Szánalmas. 😄
2022. dec. 29. 10:22
 12/18 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy létezik ilyen táppénzcsalás.

Én az előző kettő terhességem alatt is veszélyeztett voltam. Az egészségügyi részébe most nem mennék bele.

Valóban nem tudok terhesen dolgozni.

Mit tud kezdeni ezzel a munkáltató?

2022. dec. 29. 10:51
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

Alap esetben a munkáltatók nem szoktak ezzel vacakolni.

Ha valakit felvettek a helyedben, akkor illik jelezni, hogy csak azért akarod megszűntetni a fizetés nélküli szabidat, hogy táppénzre mehess.

2022. dec. 29. 10:55
 14/18 anonim ***** válasza:
82%
Az egy dolog, hogy veszélyeztett terhes vagy, de ha GYED-en van, így se úgyse mennél dolgozni. Azért mennél vissza egy napra ,,dolgozni", hogy táppénzre mehess, és kapj plusz pénzt, többek között ezért számít csalásnak .
2022. dec. 29. 14:27
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Akkor nem lenne ez a lehetőség, ha annyira zavarná a fő vezéreket. Simán tudnának ellene tenni.
2022. dec. 29. 16:31
 16/18 anonim ***** válasza:
25%

Meg komolyan, fent a buuuzik a szemünket kilopják, elcsalnak mindent, még a wc papírjukat is mi fizetjük, de nehogy a kis ember egy fillérrel is többet kapjon.

Majd ha lesz egy stadionom az utcámban elgondolkozom.

2022. dec. 29. 16:36
 17/18 anonim ***** válasza:
89%

"Valóban nem tudok terhesen dolgozni.

Mit tud kezdeni ezzel a munkáltató?"

A munkáltató ezt mondhatja: De Jucika, hiszen maga nem is dolgozik, hiszen otthon van a gyerekkel.

2022. dec. 29. 23:40
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, én gyed alatt lettem terhes, a nagyobb 2. születésnapja után 4 hónappal voltam kiírva. Jeleztem írásban a munkaltatomnak, hogy boldogan visszamegyek arra a 4 hónapra dolgozni, adjanak munkát. Nem akartak velem vacakolni 4 hónapra, így közölték, hogy nem tudnak megfelelő melót adni és távolléti díjat kapok. Ennyi volt. Nem csak táppénzcsalás es gyes között lehet választani.
2022. dec. 30. 10:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!