Tényleg vissza kell fizetnem a táppénz 1/3-át a munkáltatónak?
Sziasztok!
Röviden és tömören.
9es kóddal táppénzen voltam 2019ben(vetelesem volt mar és nem akartam kockáztatni, de mivel éjjel nappalos benzinkuton dolgoztam nem bírtam mar az éjszakázást sem)
Majd 2021ben megbeszeltem a munkáltatóval hogy újra babát várok, így 9es kóddal mehetek e táppénzre? Elég rugalmas és azt mondta persze, bejelentett egy napra is, hogy a jobbik összeget kapjam majd, meg így járt a táppénz.
Múlthéten viszont közölte hogy neki ez a malőr 400ezer forintba fájt. Amit fizessek neki vissza. Mindketten tudjuk én mar oda nem tudok vissza menni, mert az ejszakat nem tudom és nem is akarom két kicsi mellett bevállalni.
Akkor jogosan kell megfizetni nekem azt a 400ezret?
Ha maradtam volna nala, vagyis vissza megyek dolgozni akkor nem kérte volna tolem ezt az összeget?
Tudatlan vagyok sajnos ebbe a témában, nincs semmi ismerősöm akitől ilyet tudnék kérdezni.
"Abba lehet esetleg belekötni, hogy te bejelentetted, hogy visszamész dolgozni, miközben bizonyítható, hogy nem állt szándékodban visszamenni, hiszen nem volt hová tenned a gyereket"
Ez nem bizonyítható, hiszen bármit mondhat, apuka/ nagyszülő vagy bárki vigyázott volna rá.
8 év alatt 2 munkahelyem volt, 6 évig voltam egy kínai cégnél de az megszűnt így kellett el jönnöm, egy het alatt lett új munkahelyem, ez a benzinkút. Szoval 18 éves korom óta dolgoztam, nem tengtem lengtem.
Mivel egy kisebb faluban lakom, valószínű az a suliban fogok dolgozni, az ovi mellette van, így a két gyereket legalább el tudom majd oda vinni és egyből tudok menni dolgozni, tehát nem szeretném azt, hogy itthon legyek és semmi ne történjen.
Közben vasárnap délután sikerült felvenni az ügyvéddel a kapcsolatot, és elmondta sok munkáltato be próbálkozik ilyennel, hiszen ok ezt tudtak a könyvelovel együtt hogy fizetni kellesz utánam, és utólagosan nem is szabad semmit sem fizetnem, de ilyen JOGSZABÁLY NINCS, hogy a munkaválalo fizessen a munkáltatónak, azért mert táppénzen volt. Továbbá azt mondta, semmi baj, ha holnap bemegyek kérjem levelen az indokot, hogy miért fizessek, milyen összeget, és tüntesse fel a jogszabályt amire hivatkozik. Ez esetben a könyvelő sem jár jól, hiszen hivatalos papírt nem adhat ki kamu szöveggel.
Ő az elején elmondta segit, segített is, tisztában volt vele hogy fog fizetni utánam, akkor miért nem mondta az elején hogy ez nem mehet és kész?
Még annyi, hogy ha ő felmond nekem, akkor is jár a gyed, hiszen támogatás nem szűnhet meg úgy, hogy már a csed folyósításra került.
Holnap okosabb leszek, hogy ő mit fog ezekre reagálni.
Nem tud kirúgni.
Csak ha lejár a fizetésnèlkülid
Igen, így akartam írni csak már a vegre össze kapott lett egy kicsit, nem tudok oda vissza menni, de amugyis az éjszaka miatt nem is mennék, ezt tudta is.
Valószínű akkor dog kirúgni, ha a gyerkőc betölti a 2 évet.
Volt egy olyan hozzászólás, hogy örüljek, mert közel 1 misit zsebeltem be az ő segítségével, és hogy ha adok is belőle akkor is sok marad. Erre annyit szeretnek reagálni, hogy minden honapban vittem be egy nagyobb ajándékcsomagot, hálás voltam nagyon, de ha tudtam volna ez lesz belőle, mármint rám kiabálja, azt hogy fizessek, inkább el sem vittem volna a papírt. Csak a doki mondta, ne hulyeskedjek, ez jár. Na mindegy, köszönöm mindenki válaszát és véleményét, holnap megtudom mi lesz a válasz.
Igen, ebben teljes mértékben igazad van, megvárom mindenképp hogy betöltse a 2 éves korát, de amúgy az ügyvéd mondta ha már kész papírral vár amit szinte csak alá kell írni, hozzam el, de ezen biztos nagyon meg fog lepődni 😅 biztos lesz veszekedés. De ez van.
Köszönöm a válaszokat. Holnap jelentkezem. Meg reggel az ügyvéddel is fogok beszelni. Izgulok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!