Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tényleg vissza kell fizetnem...

Tényleg vissza kell fizetnem a táppénz 1/3-át a munkáltatónak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Röviden és tömören.

9es kóddal táppénzen voltam 2019ben(vetelesem volt mar és nem akartam kockáztatni, de mivel éjjel nappalos benzinkuton dolgoztam nem bírtam mar az éjszakázást sem)

Majd 2021ben megbeszeltem a munkáltatóval hogy újra babát várok, így 9es kóddal mehetek e táppénzre? Elég rugalmas és azt mondta persze, bejelentett egy napra is, hogy a jobbik összeget kapjam majd, meg így járt a táppénz.

Múlthéten viszont közölte hogy neki ez a malőr 400ezer forintba fájt. Amit fizessek neki vissza. Mindketten tudjuk én mar oda nem tudok vissza menni, mert az ejszakat nem tudom és nem is akarom két kicsi mellett bevállalni.

Akkor jogosan kell megfizetni nekem azt a 400ezret?

Ha maradtam volna nala, vagyis vissza megyek dolgozni akkor nem kérte volna tolem ezt az összeget?

Tudatlan vagyok sajnos ebbe a témában, nincs semmi ismerősöm akitől ilyet tudnék kérdezni.

2022. nov. 20. 09:36
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
30%

hajlandó vagyok neki fizetni valamennyit, de 400ezret biztos nem. Sokat segített de ennyit akkor sem tudok.

400e tp-hozzájárulás esetén kaptál 1.2 millió táppénzt a semmire. Szóval szerintem ne pampogj nagyon, mert kb egyértelmű, hogy ez alatt az idő alatt simán vitted a nagyot játszótérre, semmi bajod nem volt, és eszedbe nem jutott volna visszamenni.

2022. nov. 20. 11:30
 22/52 babyboom567 ***** válasza:
74%
Nehogy fizess bármit is, azzal csak adod alá a lovat.
2022. nov. 20. 11:31
 23/52 anonim ***** válasza:
88%

"Nem szünthetheti meg a munkaviszonYt, terhes vagy, védett."

Nem tudjuk hogy terhes e most. Azt tudjuk, 2021ben az volt. Jelenleg 2022 novembere van, már nehezen lenne ugyanazzal q gyerekkel terhes.

2022. nov. 20. 11:32
 24/52 A kérdező kommentje:

Nem nem vagyok terhes!

Sajnos nem volt zokkeno mentes terhességem kedves 21es, nem tudtam vinni a nagyobb gyereket sehova, nem kívánom senkinek. Nem ok nélkül lettem táppénzen, de nem magyarazkodok.

2022. nov. 20. 11:43
 25/52 anonim ***** válasza:
67%
Most mi a helyzet, az a kérdés? Dolgozol, gyeden vagy, gyesen?
2022. nov. 20. 11:46
 26/52 anonim ***** válasza:
34%
De eszedben sem volt dolgozni. Kezed a fizenélküli megszüntetését, hogy táppénzt kapj, és ez gusztustalan.
2022. nov. 20. 11:46
 27/52 anonim ***** válasza:
0%
Kérted, nem kezed (a gboard néha önálló életre kel 😂)
2022. nov. 20. 11:47
 28/52 anonim ***** válasza:
26%
De jogtalanul voltál táppénzen, ez tény. Csak az a kérdés hogy miért most szól a főnök, miért nem szólt akkor, amikor havonta fizetgetnie kellett.
2022. nov. 20. 11:48
 29/52 anonim ***** válasza:
25%

Megint leszálltak közénk az igehirdető apostolok. 😇

Mindenki jól figyeljen, és okuljon belőle, mert Gizi megmondja a tutit a rántás kavargatása közben. 😎

2022. nov. 20. 12:44
 30/52 anonim ***** válasza:
89%

A nőgyógyász megadta a javaslatot, innen engedjük már el mi jogos vagy nem..

Nem kérhet semilyen jogcímen tőked 400e ft-ot.

Most mi a jogállásod?

2022. nov. 20. 12:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!