Tényleg vissza kell fizetnem a táppénz 1/3-át a munkáltatónak?
Sziasztok!
Röviden és tömören.
9es kóddal táppénzen voltam 2019ben(vetelesem volt mar és nem akartam kockáztatni, de mivel éjjel nappalos benzinkuton dolgoztam nem bírtam mar az éjszakázást sem)
Majd 2021ben megbeszeltem a munkáltatóval hogy újra babát várok, így 9es kóddal mehetek e táppénzre? Elég rugalmas és azt mondta persze, bejelentett egy napra is, hogy a jobbik összeget kapjam majd, meg így járt a táppénz.
Múlthéten viszont közölte hogy neki ez a malőr 400ezer forintba fájt. Amit fizessek neki vissza. Mindketten tudjuk én mar oda nem tudok vissza menni, mert az ejszakat nem tudom és nem is akarom két kicsi mellett bevállalni.
Akkor jogosan kell megfizetni nekem azt a 400ezret?
Ha maradtam volna nala, vagyis vissza megyek dolgozni akkor nem kérte volna tolem ezt az összeget?
Tudatlan vagyok sajnos ebbe a témában, nincs semmi ismerősöm akitől ilyet tudnék kérdezni.
Nincs olyan, hogy a gyedet nem igényli meg, az is kötelessége.
Küldd el neki emailben a gyed-igényed, és ha nem segít, ezt a beadott emailt csatolva továbbítsd a Mákhoz, hogy szólítsák fel.
És ő ezért ha megszünteti a munka viszonyt, így is jár a gyed? Vagy nem szüntetheti meg csak úgy?
Mivel segített hajlandó vagyok neki fizetni valamennyit, de 400ezret biztos nem. Sokat segített de ennyit akkor sem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!