Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tényleg vissza kell fizetnem...

Tényleg vissza kell fizetnem a táppénz 1/3-át a munkáltatónak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Röviden és tömören.

9es kóddal táppénzen voltam 2019ben(vetelesem volt mar és nem akartam kockáztatni, de mivel éjjel nappalos benzinkuton dolgoztam nem bírtam mar az éjszakázást sem)

Majd 2021ben megbeszeltem a munkáltatóval hogy újra babát várok, így 9es kóddal mehetek e táppénzre? Elég rugalmas és azt mondta persze, bejelentett egy napra is, hogy a jobbik összeget kapjam majd, meg így járt a táppénz.

Múlthéten viszont közölte hogy neki ez a malőr 400ezer forintba fájt. Amit fizessek neki vissza. Mindketten tudjuk én mar oda nem tudok vissza menni, mert az ejszakat nem tudom és nem is akarom két kicsi mellett bevállalni.

Akkor jogosan kell megfizetni nekem azt a 400ezret?

Ha maradtam volna nala, vagyis vissza megyek dolgozni akkor nem kérte volna tolem ezt az összeget?

Tudatlan vagyok sajnos ebbe a témában, nincs semmi ismerősöm akitől ilyet tudnék kérdezni.

2022. nov. 20. 09:36
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
95%
Esetleg, ha nagyon pampog kérj hivatalos írásos levelet, melyben leírja, hogy te köteles vagy ezt megfizetni, mellékelve a jogszabályt, amire hivatkozik.
2022. nov. 20. 10:18
 12/52 anonim ***** válasza:
95%

Nincs olyan, hogy a gyedet nem igényli meg, az is kötelessége.

Küldd el neki emailben a gyed-igényed, és ha nem segít, ezt a beadott emailt csatolva továbbítsd a Mákhoz, hogy szólítsák fel.

2022. nov. 20. 10:22
 13/52 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ma sem keltem fel hiába.
2022. nov. 20. 10:29
 14/52 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnek kérdezni, hogy amúgy a könyvelőnek nem illene ezt tudni? Vagy valószínű, hogy ok ketten tudjak is, csak úgy vannak vele én tudatlan vagyok, és úgy sem szólok semmit, hanem fizetek szépen vissza 400ezret. Jaa azt mondta neki részletekben is tökéletes..
2022. nov. 20. 10:33
 15/52 anonim ***** válasza:
91%
A könyvelő tisztában van vele, hogy semmit nem kell visszafizetned. Igen, kibqxas ez a munkaltatoval. Épp tegnap volt erről egy kérdés, dehat úgy járt. Nem kell fizetned. Csak kozlod, hogy Pisti, nekem nem kell semmit visszafizetnem, szia. Ennyi
2022. nov. 20. 10:39
 16/52 anonim ***** válasza:
94%
De, a könyvelő is tudja.
2022. nov. 20. 10:56
 17/52 A kérdező kommentje:

És ő ezért ha megszünteti a munka viszonyt, így is jár a gyed? Vagy nem szüntetheti meg csak úgy?

Mivel segített hajlandó vagyok neki fizetni valamennyit, de 400ezret biztos nem. Sokat segített de ennyit akkor sem tudok.

2022. nov. 20. 11:16
 18/52 anonim ***** válasza:
72%
Most konkrétan tappenzen vagy, Cselényi, gyeden, gyesen, vagy mi a helyzet?
2022. nov. 20. 11:19
 19/52 anonim ***** válasza:
72%
Nem szünthetheti meg a munkaviszonYt, terhes vagy, védett.
2022. nov. 20. 11:20
 20/52 anonim ***** válasza:
70%
Nyilván nem követelheti, de teljesen jogos, hogy háborog miatta. Ezzel csak azt érted el, hogy innentől esélytelen lesz nála minden fiatal női jelentkező. Megértem
2022. nov. 20. 11:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!