Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A Gyed-en lévők is megkaphatjá...

A Gyed-en lévők is megkaphatják az SZJA visszatérítést?

Figyelt kérdés
Köszönöm

2021. szept. 21. 18:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%

10 millió virológus-infektológus-közgazdász országa vagyunk. Ezzel a tudással már csak kéne tudni boldogulni mindenkinek.

Elhiszem, hogy mindenkinek jól jönne az a pénz, nekem is, de én bizony hagynám ezt az egészet a francba a kormány helyében. Úgysem lesz soha jó, amit csinálnak. (Mindenkinek nyilván nem is, de sokszor azok vinnyognak a legjobban, akik élvezik az intézkedések előnyeit.)

Akárhogy is lesz, azt viszont nem értem, hogy miért lovagol már mindenki a részleteken, mikor még egyetlen szó sem hangzott el azokról. Baromi kíváncsi vagyok én is, de ha a google-ben nem találtál semmi konkrétumot, akkor valószínűleg a gyk-n sem fogsz.

2021. szept. 21. 23:37
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az utolsónak…. Most épp az a baj hogy nem adnak normális tájékoztatást 🙈😃 mivel tervezet! Majd ha lesz miről, adnak pontos tájékoztatást, kedved kérdező. Türelem, van fél év addig!
2021. szept. 22. 10:05
 13/26 A kérdező kommentje:

Én türelmes vagyok,csak kiváncsiak voltunk

Köszönöm a válaszokat

2021. szept. 22. 16:36
 14/26 anonim ***** válasza:
Időben minden kiderül, fent kell tartani az érdeklődést, ha mindent elmondanának most akkor az emberek elfelejtenék kb mire odajutunk, így viszont a köztudatban forog folyamatosan februárig, hogy a fidesz milyen pénzesőt szór a családokra, hátha ebben a ~ fél évben valaki annyit gondol rájuk, hogy feléjük kezd el húzni, okos marketing.
2021. szept. 22. 18:04
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én arra leszek kíváncsi technikailag hogy oldják meg, hogy februárig visszakapjuk?

Illetve érdekes kérdés, hogy akkor most az eddigi szokásokkal ellentétesen akinek kevesebb gyereke van az nagyobb támogatást kap? 3-4+ gyerekkel sokan maximális adokedvezmenyt kapnak azaz nem fizetnek szjat már most se. Az eddig elhangzottak alapján ők nem kapnak ezzel az intezkedessel semmit.

De lehet, hogy pont ez a cél? Kicsit befogni az 1-2 gyerekesek száját akik a 3+ gyeremesekhez képest hátrányban érezték eddig magukat?

Ki tudja? Amíg nem jön ki a Magyar Közlöny erről addig minden csak találgatás!

2021. szept. 22. 20:23
 16/26 A kérdező kommentje:

Olvastam egy cikket,valószinű igen,hogy azok járnak jobban,akiknek 1 gyermek van

Szerintem ez is a céljuk,hát majd hamarosan megtudjuk

De ahogy irtad,találgatás megy

2021. szept. 22. 21:05
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Akinek 3+ gyereke van, be sem fizette az SZJA-t, tehát nincs mit visszakapjon!
2021. szept. 22. 22:20
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, úgyhogy most indulhat a hiszti majd, hogy nem gondolnak a nagycsaládosokra csak az 1-2 gyereket nevelőkre, micsoda undorító egy kormány ez, hogy állandóan nagycsaládosoknak kedveznek erre most pont az ő pénzcsapjukat zárják el és végre ezek haszontalan “gyerektelenek” járnak jól, pfujjj!!!!
2021. szept. 22. 22:27
 19/26 anonim ***** válasza:

"Akinek 3+ gyereke van, be sem fizette az SZJA-t, tehát nincs mit visszakapjon!"

Ez így nem igaz. Jövedelem függő. 1 gyerekre 10e, 2-re 40e, 3-ra 99e a kedvezmény. Ha a két szülő SZJA-ja 99 ezernél több akkor bizony 3 gyermek mellett is lesz befizetett SZJA. Pl két szülő fejenként átlag fizetést keres(pl bruttó 430e/fő) akkor ketten összesen 129e SZJA-t kéne fizessenek. Ebből 3 gyerekre lejon 99e kedvezmény és még így is beraknak a közösbe 30e SZJA-t plusz a teljes járulék elvonás ami azért ennél jóval több.

2021. szept. 22. 23:23
 20/26 anonim ***** válasza:
Persze szegény család esetén igaz, hogy 3 gyerek esetén eddig se fizettek SZJA-t. Ha nincs meg a két szülőnek együtt a bruttó 660e Ft akkor ők nem fizettek.
2021. szept. 22. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!