A Gyed-en lévők is megkaphatják az SZJA visszatérítést?
10 millió virológus-infektológus-közgazdász országa vagyunk. Ezzel a tudással már csak kéne tudni boldogulni mindenkinek.
Elhiszem, hogy mindenkinek jól jönne az a pénz, nekem is, de én bizony hagynám ezt az egészet a francba a kormány helyében. Úgysem lesz soha jó, amit csinálnak. (Mindenkinek nyilván nem is, de sokszor azok vinnyognak a legjobban, akik élvezik az intézkedések előnyeit.)
Akárhogy is lesz, azt viszont nem értem, hogy miért lovagol már mindenki a részleteken, mikor még egyetlen szó sem hangzott el azokról. Baromi kíváncsi vagyok én is, de ha a google-ben nem találtál semmi konkrétumot, akkor valószínűleg a gyk-n sem fogsz.
Én türelmes vagyok,csak kiváncsiak voltunk
Köszönöm a válaszokat
Én arra leszek kíváncsi technikailag hogy oldják meg, hogy februárig visszakapjuk?
Illetve érdekes kérdés, hogy akkor most az eddigi szokásokkal ellentétesen akinek kevesebb gyereke van az nagyobb támogatást kap? 3-4+ gyerekkel sokan maximális adokedvezmenyt kapnak azaz nem fizetnek szjat már most se. Az eddig elhangzottak alapján ők nem kapnak ezzel az intezkedessel semmit.
De lehet, hogy pont ez a cél? Kicsit befogni az 1-2 gyerekesek száját akik a 3+ gyeremesekhez képest hátrányban érezték eddig magukat?
Ki tudja? Amíg nem jön ki a Magyar Közlöny erről addig minden csak találgatás!
Olvastam egy cikket,valószinű igen,hogy azok járnak jobban,akiknek 1 gyermek van
Szerintem ez is a céljuk,hát majd hamarosan megtudjuk
De ahogy irtad,találgatás megy
"Akinek 3+ gyereke van, be sem fizette az SZJA-t, tehát nincs mit visszakapjon!"
Ez így nem igaz. Jövedelem függő. 1 gyerekre 10e, 2-re 40e, 3-ra 99e a kedvezmény. Ha a két szülő SZJA-ja 99 ezernél több akkor bizony 3 gyermek mellett is lesz befizetett SZJA. Pl két szülő fejenként átlag fizetést keres(pl bruttó 430e/fő) akkor ketten összesen 129e SZJA-t kéne fizessenek. Ebből 3 gyerekre lejon 99e kedvezmény és még így is beraknak a közösbe 30e SZJA-t plusz a teljes járulék elvonás ami azért ennél jóval több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!