Milyen támogatás jár (majd) ebben az esetben?
Jelenleg GYED extrán van a férjem a másfél éves fiunkkal.
Márciusra vagyok kiírva a 2. babával, viszont május elejéig (a fiunk 2 éves koráig) jár a GYED extra.
A kérdésem az lenne, hogy március és május között Én igényelhetem a babára a GYES-t?
Illetve ha betölti a fiunk a 2 éves kort, rá gondolom onnantól semmilyen ilyesfajta támogatás nem jár, a babára pedig tudom, hogy fél éves koráig GYES, majd pedig GYED igényelhető
Nem igényelheted, ugyanis egy szülő veheti csak igénybe az ellátásokat.
Ez 22-es csapdája, ugyanis, az apa nem mehet gyesre a kicsivel, de mivel ő van a naggyal gyeden, így az anya nem tud a kicsire igényelni gyest.
Mivel a gyed jóval több a gyesnél, gondolom attól nem akartok elesni. Akkor pedig addig a kicsire csak a családit és az adókedvezményt vehetitek fel. Mert ezeket az apa is igénybe veheti. Ha lejárt a nagyra a gyed. Akkor a férjed tud a nagyra gyest igényelni, vagy te tudsz 2 gyerekre. Viszont ha szeretnétek, hogy újra az apuka vegye igénybe a kicsit 6 hónapos korától a gyedet, akkor ha te vetted igénybe a 2 gyest, azokat le kel mondanod, és apa igényli a gyest a nagyra, a gyedet a kicsire.
Ami még kimaradt, mert látom ez nem tiszta, hogy a gyes 3 éves korig jár.
Aki nem jogosult csedre/gyedre, ők rögtön ezt igénylik, és a gyermek 3 éves koráig jár is. Aki jogosult csedre, gyedre, ő a gyed lejárta után tudja igénybe venni a gyest, ugyanúgy a 3. születésnapig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!