Jár így valamilyen támogatás ebben az esetben? (Folyt. Lent)
Figyelt kérdés
Pár hónapos babával költöznénk külföldről haza.
Mivel még nem dolgoztam Magyarországon, nincs ledolgozott évem csak külföldön több éves munkaviszonyom, jár így valamilyen támogatás? Gyes,Gyed,Csed vagy akármi? Köszi előre válaszaitokat!
2020. máj. 17. 20:02
1/2 anonim válasza:
Több dologtól függ. Nekem osztrák példám van. Ausztriából költöztünk haza pici babával, de mivel a munkahelyem az osztrák gyes alatt továbbra is megvolt, így járt a pénz tovább. Ha nem lett volna meg a munkahelyem amikor szültem, akkor az osztrák gyes megszűnt volna, magyar gyesre lettem volna jogosult csak (meg persze a családi pótlék ugyanígy). De ha az apa munkahelye továbbra is külföldi, akkor az ottani juttatásból levonják a magyar gyest, így ezt a különbözetet és a magyar gyest adják (csp is). Ha az apa is Magyarországon dolgozik tovább akkor a pici 6 hónapos koráig csak magyar gyes és csp és azt hiszem a baba 6 hónapos korában az apa is igényelhet gyedet és dolgozhat tovább, de akkor a gyest le kell mondani és magadra fizetni a tb-t.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. máj. 17. 20:52
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!