Ilyen esetben is megjárnak a különböző támogatások?
Páromnak fel kell mondania a munkahelyén a nagymamájának ápolása miatt (előre láthatólag reményeink szerint max fél évig lesz itthon. utána elvileg visszaveszik a jelenlegi munkahelyére).
Mivel a közeljövőben babát szeretnénk, azért is érdekelne hogy ez a fél év kihagyás mennyiben befolyásolná az ilyenkor kapható támogatásokat?
Mi az amit esetleg ez miatt nem kaphatunk meg, mi az amit nem befolyásol??
(Ha ez számít a megválaszolásban, akkor 2011. szeptember óta megszakítás nélkül van munkaviszonya)
párod lesz az anyuka? csak mert ez nem derül ki, de gondolom... :D
szülést megelőző 2 évet nézik, ebben az időben kell meglennie a 365 nap ledolgozott idő. a másik kikötés, hogy a szülés pillanatában biztosított jogviszonyban legyen, tehát kell lennie munkahelynek.
ha arról van szó, hogy kimarad fél év, az nem nagyon baj, a 2 évben előtte és utána ugye lesz 1,5 év, az meg elég.
de azért gondoljátok ezt jól át, mert nyilván a munkahelye terhesen nem fogja visszavenni ha úgy alakul, és tp-n is annyit lehet amennyit ledolgozott az utolsó munkahelyén, tehát neki elölről indul majd, azért ez se mindegy ha veszélyeztetett terhes lenne :/
jobbulást a nagyinak :)
mondjuk a 2. válaszoló egyáltalán nem ír butaságot!
3 ok miatt ehet fizetés nélkülire menni:
gyed-gyes
rokon ápolása
katonaság
én a helyetekben biztos kihasználnám és mivel törvényileg van megszabva ez a 3 ok, így a munkáltató sem mondhat nemet ;)
Volt szó a fizetetlen szabadságról is.
Viszont ha fizetetlenre menne, akkor nem igényelhetné azt az ápolási segélyt vagy mit.
Így legalább azzal a kis összeggel is előrébb vagyunk, ha fizetetlenre menne, akkor nem igényelhetné ezt az ápolási segélyt. Ezért is vagyunk bajban a döntéssel.
mint az előző válaszomban is írtam, 3 ok miatt lehet fizetés nélküli szabadságra menni. egyik ok az, ha ápolásira megy.
tehát ergo a ti esetetekben lehet igénybe venni ezt, aztán majd még egyszer (vagy többször) mehet, ha gyereket szül...
nem is értem, honnan szedtétek, hogy nem jár, miközben pont erre az esetre van
Az önkormányzatnál mondta az illetékes hölgy, hogy ahhoz hogy megkaphassuk az ápolási segélyt, ahhoz meg kell szüntetni a munkaviszonyát, mert fizetetlen szabi mellett nem jár.
Nem feltételeztük hogy az illetékes esetleg nem jól tudná. Szóval akkor ezek szerint "megszívtuk".
kérdezzetek meg mást is az önkormányzatnál!!!
vagy akár írhatsz a polgármesternek.
Igen, úgy látszik, hogy nem volt tájékozott a hölgy, sajnos mostanában többször hallottam, hogy rossz tájékoztatást kaptak hivatalos helyen.
De amúgy ha google-on rákeresel, ott is megtalálod, hogy lehet fizetés nélküli szabit kérni, ha ápolásira mész. Szóval mindenképp azt az utat ajánlom Nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!