Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Otthon lévő anyukák, nem...

Otthon lévő anyukák, nem érzitek magatokat néha "haszontalannak"?

Figyelt kérdés
Ne ertsetek félre, imádom a gyerekem, nem is róla szeretnék írni, hanem hogy úgy érzem, néha tök haszontalan vagyok. Nezegetem ezeket a szuper anyukákat, akik tudnak dolgozni es csinálják is kis gyerek mellett (az enyem 14 honapos), en meg a babám ellátásán kívül meg a házimunka, fozesen kívül semmit nem csinálok! Es ez tök frusztráló :/ tudom, hogy ha letelik az gyes, a jelenlegi munkahelyemre ezer százalék, hogy nem fogok visszamenni, e miatt is van bennem egy hatalmas kérdés, hogy mi lesz velem a jövőben (bar ez meg tök sok év, mivel tesot is szeretnénk, de ugye attol is felek, hogy addigra mar a szakmambol is totál kiesek, eddig se szereztem tul sok talasztalatot benne sajnos). Férjem mindig mondja, hogy de hiszen ez a legfontosabb dolog, amit most csinálok, meg most ez a dolgom, mégis ott van előttem, hogy ő mennyire megy előre a karrierjében, en meg a 0an allok, mivel egyetem es szules kozt masfel evem sincs ledolgozva... Igazából szeretnék csinalni valamit, amibol azert profitalhatok is, de otletem sincs mit kéne, meg mikor, mikor egy könyvet sincs se időm se energiám elolvasni :/ más is van ezzel igy, vagy ez csak az en zizim?
2021. aug. 1. 23:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Nem is az, hogy haszontalannak, hanem "csórónak".

Áprilisban múlt 2 éves a fiunk. Én szüléstől itthon vagyok vele (szülés elött 2 nappal még dolgoztam, időre született).

Ma már csak a gyest kapom rá, ami lássuk be a vicc kategória.

Ez a 2 év alatt saját háat vettünk, autókat cseréltünk, elment a megtakarításunk. Mire ezek ki lettek fizetve, a férjem könyvelője elcseszett valamit, nem kicsit, 1 évig fizethetünk a nav fele nem keveset. Emellett a ház illeték, férjem vállalkozásának a havi költsége... minden hónapunk ott kezdődik, hogy -200eFt, és ebben nincs benn a rezsi és a kaja.

Én ehhez pedig hozzájárulok a szaros 36ezer forintommal.

Mire ezek a "turpisságok" kiderültek, megfogant a második babánk. Most itthon vagyok a fiunkkal, a háztartással, a mindennel segítség nélkül 32hetes terhesen. Ha akarnék sem lenne időm/energiám mellettük dolgozni. Pedig a szakmámat tudnám itthonról is.

Emellett amitől félek, kiesik így nekem egy jó 5 év. Ez a szakmámban rengeteg. Havonta vannak új adók, törvények... 5 év alatt meg aztán... emellett a cég ahol dolgoztam az is megszűnt, majd 2 gyerek mellett keresgélhetek új helyet.

Sokszor rámjön a depresszió emiatt

2021. aug. 2. 06:53
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

8 év alatt 3 gyereket szültem, a két nagyobbat kis korkülönbséggel, nem is mentem vissza közöttük dolgozni. Haszontalanság érzésem sosem volt, először is, mert én is úgy gondolom (ahogy a férjed), hogy egy gyermeket nevelni, gondozni a legértékesebb dolog, amit csak el tudok képzelni. Egy kisember életét indító el, alakítod Őt, ennél nincs nagyobb felelősség. Ugyanakkor én olyan munkahelyről mentem szülni, ahová előzőleg stabilan bedolgoztam magam, a munkahely maga is nagyon stabil, mindegyik gyerekem után tárt karokkal vártak vissza, de rám bízták, mikor érzem, hogy eljött az ideje. Ez így fantasztikus érzés volt: tudtam, hogy nagyon kell a tudásom, nagyon számítanak rám, sőt, tavaly, a harmadik babám születése után nem sokkal megkerestek, hogy vállaljak el homeoffice-ban egy projektet, amelyet a nyelvi igény miatt csak én tudok elvégezni. Eszméletlenül jó érzés volt. Ehhez persze hozzáadódott az anyagi megbecsültség is, hiszen a fizum is, majd a gyeden is nagyon szép volt (atlagon felüli fizu, majd max. gyed, sőt azon felül a járulékokkal együtt). Úgy érzem ezek mind kellettek ahhoz, hogy ne éreztem haszontalannak magam a gyerekekkel töltött évek alatt. Mondjuk, számomra nagyon fontos volt a fiam születése előtt jóval úgy megalapozni a jövőnket, hogy ne kelljen szoronganom majd a hasonló gondolatok, aggodalmak miatt, mint a kérdezőnek. Eszem ágában nem lett volna az egyetem után minimális munkatapasztalattal szülni. Természetesen különbözőek vagyunk, senkit nem ítélek el, aki máshogyan csinálja, de nem tartom igazán felelős döntésnek.

A harmadik gyerekem most 16 hónapos. Szeptembertől bölcsis lesz, én pedig megyek vissza dolgozni. Mindenféle szempontból helyes döntésnek érzem, nagyon sok volt ez a bezárkózás a szülés/vírus miatt.

2021. aug. 2. 08:34
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Nem érzem magam haszontalannak. A gyereket nevelem, gondozom, a háztartást viszem, ezzel segítek a férjemnek egy megnyugtató otthonba hazatérni, hogy csak pihennie kelljen, de legalábbis tehermentesítem egy csomó feladat alól (amíg én is dolgoztam, a házimunkát fele-fele vittük). Szerintem ez is van olyan értékes, mint GDP-t termelni és idegenek pénztárcáját tömni.

Ennek ellenére szeptemberben a kislányom bölcsibe meg 13 hónaposan, én pedig 4 órában dolgozni, mert sajnos a mi pénztárcánk igenis megérzi a rendes fizetésem hiányát, még úgy is, hogy a max GYED-et kapom.

2021. aug. 2. 08:57
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
Kedves 12es megírnád hány évesen születtek a gyerekeid? Köszönöm
2021. aug. 2. 09:10
 15/20 anonim ***** válasza:
Pfff 😂 nem hiszem el h mêg itt is sorban mennek a lepontozások... Valaki nagyon ráér. Egy téma sincs ahol nem ez megy?
2021. aug. 2. 09:25
 16/20 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

Egyébként nekem is az edzés segít, viszont nulla énidőm van, mert a nagy még nem ovis, de nem alszik délutàn.

Edzés közös program, ő ugrabugrál mellettem..

A félelmem annak szól, hogy nem tudom hogy fogok logisztikázni, most is nehéz.

Nagy kert van (1500nm a kerîtés és az út közt plusz 300, amit nekünk kell rendben tartani)

Gyerekek előtt panelban laktunk 1/4 méretű ingatlanban, îgy fogalmam sincs simán sem mennyi idő munka mellett..

Jah és nem tudok visszamenni, mert messze van, nem tudja senki hozni vinni oviba/ bölcsibe a gyerekeket..

Pedig imàdtam, vàrtak volna és előléptetésre számíthattam volna

2021. aug. 2. 10:37
 17/20 anonim ***** válasza:
#11 nem tudom miért van lepontozva, teljesen őszinte, ez bűn a mamik között?
2021. aug. 2. 10:43
 18/20 anonim ***** válasza:

#11 nagyon átérzem. Mi a szakmád, ha megkérdezhetem? Én tb és bérügyes vagyok, de hasonlóan félek a munkakereséstől a jövőben.

Kérdező, nekem sokszor a házimunka sem megy. Itthon vagyok egy matrica 13 hónapossal 36 hetes terhesen. Csak ülök a klíma alatt, mert a front miatt olyan a lábam, mint egy elefántté. A fiamnak meg bábozok/mesélek fekve, vagy labdázunk. Terhesség előtt okj-n tanultam, de az is csak nagyjából ment, mikor aludt a gyerkőc, plusz hétvégén mikor babaúszáson volt az apukájával.

2021. aug. 2. 11:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es, 30 évesen szültem a kisfiam, 32 évesen (előtte vmivel, ugyanis nincs két év a nagyobb gyerekeim között) a nagyobbik lánykámat, majd tavaly 37 évesen a kisebbik kislányomat. Most vagyok 38 éves, egy 8 éves, egy 6 éves és egy 16 hónapos kismanó anyukája
2021. aug. 3. 23:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm :)
2021. aug. 4. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!