Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Otthon lévő anyukák, nem...

Otthon lévő anyukák, nem érzitek magatokat néha "haszontalannak"?

Figyelt kérdés
Ne ertsetek félre, imádom a gyerekem, nem is róla szeretnék írni, hanem hogy úgy érzem, néha tök haszontalan vagyok. Nezegetem ezeket a szuper anyukákat, akik tudnak dolgozni es csinálják is kis gyerek mellett (az enyem 14 honapos), en meg a babám ellátásán kívül meg a házimunka, fozesen kívül semmit nem csinálok! Es ez tök frusztráló :/ tudom, hogy ha letelik az gyes, a jelenlegi munkahelyemre ezer százalék, hogy nem fogok visszamenni, e miatt is van bennem egy hatalmas kérdés, hogy mi lesz velem a jövőben (bar ez meg tök sok év, mivel tesot is szeretnénk, de ugye attol is felek, hogy addigra mar a szakmambol is totál kiesek, eddig se szereztem tul sok talasztalatot benne sajnos). Férjem mindig mondja, hogy de hiszen ez a legfontosabb dolog, amit most csinálok, meg most ez a dolgom, mégis ott van előttem, hogy ő mennyire megy előre a karrierjében, en meg a 0an allok, mivel egyetem es szules kozt masfel evem sincs ledolgozva... Igazából szeretnék csinalni valamit, amibol azert profitalhatok is, de otletem sincs mit kéne, meg mikor, mikor egy könyvet sincs se időm se energiám elolvasni :/ más is van ezzel igy, vagy ez csak az en zizim?
2021. aug. 1. 23:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%

Lehet ezeknek a szupermamiknak van segítsége. Anyuka, anyós stb. Ott volt talán a Tóth Gabi is h kb 2 hós baba mellett már koncertetett. Nyílván fogadott bébiszittert vagy anyuka vigyázott rá.

Keress valami hobbit. Jógázz.

Férjednek igaza van, ne keseregj ezen.

2021. aug. 1. 23:18
 2/20 anonim ***** válasza:
36%
Nekem is gáz volt, igaz én 25 évesen szültem és már 9 évem le volt dolgozva, de én is így éreztem. A baba 9 hónapos kora után szombatonként dolgoztam, aztán 2 éves kora után nem sokkal visszamentem dolgozni, engem visszavettek, sőt elő is léptettek. Azóta sokkal jobban érzem magam anyaként is. Szerintem ne szülj másodikat, megkattansz, menj dolgozni majd vissza amint tudsz egy időre legalább.
2021. aug. 1. 23:19
 3/20 anonim ***** válasza:
79%

Nem.

Ámulok, hogy más diplomázik, dolgozik.

Rettegek, hogy vissza kell menni.

Igaz, nekem 2 gyerek van, de akkor is..

Haszontalannak nem érzem magam.

Sose érek így sem a végére a dolgaimnak.

2021. aug. 1. 23:19
 4/20 A kérdező kommentje:
Hat a segitseg hiánya az itt is megvan sajnos :(
2021. aug. 1. 23:20
 5/20 anonim ***** válasza:
97%
Én dolgozom egy 1 és egy 3 éves mellől, de ehhez kell egy olyan munkakör, amit távmunkában is el lehet látni, és egy olyan munkahely, ami mind a távmunkát, mind a részmunkaidőt engedi - ez pedig nem kevés feltétel. Segítségem egyébként nincs. Ettől függetlenül diliház, éjszakázás (mikor végre már a gyerek miatt nem kéne :D), ne irigyelj :) De haszontalannak nem éreztem/érezném magam enélkül sem, inkább csak az zavart, hogy úgy éreztem, hogy minden nap ugyanazokat a játékokat szedem fel a földről, ruhákat mosom ki, edényeket mosom el, stb. Engem szellemileg feltölt a munka és a felnőtt társaság. De az is igaz hogy én 30 évesen szültem az elsőt, te addigra már bőven dolgozni fogsz ismét és építheted a karriered :)
2021. aug. 1. 23:38
 6/20 anonim ***** válasza:
63%

Nekem is nagyon ilyen érzésem volt. Az segített, hogy elkezdtem otthon edzeni. Napi 1 órát a youtube-ról a gyerekek délutáni alvása alatt. Oké, ebből nem profitálok, de jobban érzem magam tőle.

Meg irtó aranyos vagy (és a férjed is), de ha elfáradsz, mert a gyerekezés bizony fárasztó, akkor hasznos is vagy! Karriered lesz akkor is, amikor kamaszként majd csak enni meg aludni járnak haza a gyerekek.

2021. aug. 2. 00:03
 7/20 anonim ***** válasza:
52%
Én tanultam gyerek mellett, úgy, hogy apuka sokat volt külföldön munka miatt. Később külföldre költöztünk, úgyhogy most megint főiskolára járok család, munka mellett, hogy helyi végzettséget is szerezzek. Közben megtanultam még 2 nyelvet. Úgyhogy nem érzem magam haszontalannak.
2021. aug. 2. 01:06
 8/20 anonim ***** válasza:
64%
Attól függ, milyen az a gyerek, na meg attól, mit vársz el magadtól. Én az első mellett simán tudtam dolgozni, mert nagyon jól aludt, a második mellett is dolgoztam, de ő még 3 évesen is 4-5x kelt, így az rossz döntés volt, semmire sem tudtam figyelni igazán. És mondjuk nem vagyok olyan, aki már hajnalban odarakja főni a tyúkot meg lelkesen kapirgál a kertben, hanem a munkám volt mindig a hobbim is.
2021. aug. 2. 04:51
 9/20 anonim ***** válasza:
25%
Hát nem. A fiam mellett nem is nagyon van időm ilyeneken gondolkozni. Ő egy igazi kis energia bomba aki nagyon igényli a figyelmet. +Sokat megyünk ide oda. Nem vagyok karrierista. A férjem sikereinek örülök. Én meg majd visszamegyek és lesz valami. Számomra sokkal értékesebb és érdekesebb az ami most van.
2021. aug. 2. 06:23
 10/20 anonim ***** válasza:

Abszolút nem,bár e mellett fősulin tanulok,amit nagyon akartam és örulok is,de néha irigylem azokat akik non-stop babázhatnak :)

Ez egy ilyen időszak ami nagyon fontos és időnként embert próbálo. Semmikepp se haszontalan.

2021. aug. 2. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!