A munkáltatom közös megegyezéssel el akar küldeni mert terhes vagyok, mit tegyek?
Ne foglalkozz vele. Nem 5 perc kft-t csődöltetni és alapítani egy másikat. Csomó papírmunka, pénz. Megsúgom, hogyha mindenkit átvesz és csak téged nem, az talán támadható is bíróságon (kérdezz meg munkajogászt) azzal együtt, hogy 4 hónapig nem jelentett be, amivel ugye előrébb lennél a ledolgozott napokal is... Arra megy, hogy a legtöbb nő ilyenkor megijed, vagy nem áll bele egy pereskedésbe, szóval beszélj jogásszal és ne írj alá semmit. Esetleg húzd neki az időt, hogy átgondolod, hogy aláírod-e, próbálj emailben kommunikálni, mert hátha van olyan hülye, hogy írásba ad ebből valamit.
Ha ő szemét módon játsztik, akkor te is megteheted ezt. Nem tudom milyen cég, mert el tudom képzelni, hogy tényleg gond lehet egy terhes nő (pl kisboltban, ha egymást váltjátok és te már nem lehetsz éjszaka, vagy nem emelhetsz), de akkor ezt meg lehet beszélni kultúr hangnemben is és kiszámolni, hogy neked meglegyenek a napjaid, neki meg ne legyen akkora veszteség.
Nem volt probaidőm, azonnal határozatlan szerződést kaptam… azt mondta h ő nem tudta hogy ez ilyen esetben ilyen gondokkal jár!
Takarító vàllalkozás, alvàllalkozo.
13 embere van jelenleg, most akar + 2 embert felvenni… olaszoknak dolgozunk , egy része a csapatnak a másik pedig egy fővállalkozóval aki albérbéeleteket vesz ki és adja tovább munkásoknak… 1 lakás takaritásáért 30 ezer Ft ot kérnek el havonta, heti 1x megyünk fel 1 lakásba takarítani 1 óràt 🙄… napi 6 lakásunk van… szóval van itt pénz bőven…. Nem is értem….
Én úgy tudom, hogy csak annyi időt lehet táppénzen lenni, amennyit az adott helyen ledolgoztál, független attól, hogy előtte mennyi időt dolgoztál máshol.
Érdemes lenne egy bér- és tb-ügyintéző emberrel egyeztetned, hogy hogyan járhatnál ebben a helyzetben a legjobban.
Nem tudom van-e facebook-od, de van több kifejezetten ilyen baba-mama pénzügyes csoport, ahol szakértők segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!