Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mit tegyek hogy normális...

Mit tegyek hogy normális gyedre legyek jogosult? Veszélyeztetett a munkaköröm szerintem... takarítok magánlakásokban. Ha táppénzre elmegyek akkor majd abból számolják ki a gyedet ugye?

Figyelt kérdés
Hogy lehet azt bejelenteni 5 hetes terhesen a munkaltatomnak hogy terhes vagyok? Valószínű muszáj lenne mert vegyszerekkel dolgozom, de így is csak minimálbér után fogom kapni a gyedet, nem akarom h táppénz után kapjam majd. Hallottam olyanról hogy a munkáltatónak másik munkakörbe kell elhelyeznie, ami nekem alkalmas és megfelel, ha nem tud akkor fizetnie kell a bérem. Sajnos csak minimálbérrel vagyok bejelentve a többi borítékos.

#táppénz #GYED #Veszélyes munkakör
2021. máj. 30. 08:46
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
33%
Igen
2021. máj. 30. 12:09
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jár, ha a szülés napján biztosított leszel.
2021. máj. 30. 12:09
 33/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen..... 🙂

Volt pár fura, támadó komment...Nem akartam nap lopó lenni, csak attól féltem h a vegyszerek károsak lehetnek a magzatra.mert ugye ez nem egy irodai munka, de aki nincs benne nyilván nem tudja!

2021. máj. 30. 12:12
 34/40 anonim ***** válasza:
84%
Mert csak az irodai alkalmazottak dolgoznak terhesség alatt mi?
2021. máj. 30. 12:17
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozz maszkban mindig.

Illetve javaslom Facebookon a TB kisokos kismamáknak - csoportot

Ott minden kérdésedre szakértők válaszolnak.

Oda is irhatsz. Az talán valamivel biztosabb infó

2021. máj. 30. 12:17
 36/40 anonim ***** válasza:
70%
Senki nem támadott.
2021. máj. 30. 12:22
 37/40 anonim ***** válasza:
87%

Nézd kérdező, ha magánlakásokban takarítasz, akkor zömében olyasmiket használsz, amiket általában otthon szokás.

nyilván az ember nem takarít minden nap 8 órában otthon, de te meg nem hypózol egész nap, az ecetes víz miatti aggódást nyilván nem gondoltad komolyan (meg is ihatnád akár, attól sem lenne bajod), extrán odafigyelsz és maszkban dolgozol, gumikesztyűben és kibekkeled még pár hónapig. Most vagy öt hetes, az a lényeg, hogy addig dolgozz, hogy a maradék idődre a táppénzed már elég legyen, így még kábé úgy 3 és fél hónapot kellene nagyjából.

Értem én, hogy régóta várt gyerek, de ha valahol frissen kezd az ember, akkor átgondolja így is és legalább addig a pár hónapig nem próbálkozik, amíg lesz elég táppénzes ideje, ha évek óta várjátok sem osztott szorzott volna az a plusz 4 hónap kábé. gyakorlatilag dolgoztál itt kb. 3 hetet és teherbe is estél, mégis hogy várhatnád el, hogy ennyi munkaviszony után járjonak az ellátások, csak mert hát előtte te igenis dolgoztál és a covid. Ahhoz ennek a cégnek sok köze nincsen.

Mindegy, most már ez van, ezzel kell tervezni, így el kell fogadnod, hogy vagy dolgozol addig, vagy nem kapsz ellátásokat.

ha a takarítás a fő profilja a cégnek, akkor nyilván rájuk nem vonatkozik az a szabály, hogy adjanak másik munkát, vagy távollétit, hiszen nincs más munkakör és ez sem veszélyes, legfeljebb kissé kényelmetlen. Az meg már a te döntésed, hogy megéri-e.

2021. máj. 30. 12:33
 38/40 anonim ***** válasza:
83%
Atyaég. Szerinted a terhes nők nem használnak vegyszereket? Nem valami ipari töménységű cuccokról van szó, hanem amit otthon is használunk. Maszk és gumikesztyű fel, ablak kinyit aztán hajrá. Én kórházban dolgoztam a 6. hónapig. Annyi, hogy éjszakázni nem engedtek, meg mindenhez védőruhát húztam és extrán odafigyeltem. Egészséges a fiam, köszöni szépen.
2021. máj. 30. 13:07
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kicsit zavaros. Tavaly márciustól voltál munkanélkülin, igaz? Pontosan mettől-meddig kaptál munkanélkülit, pontosan mikor jelentettek vissza munkanélküli után, a kocsmàba meddig dolgoztál pontosan? Jelenlegi helyre mikor jelentettek be?

Lényeg, volt-e a munkanélküli ellátás és a munkahelyek között 30 nap megszakítási idő? Ha nem, akkor folyamatos az ellàtásod, tehát akár mostantól is táppénzre mehetsz szülésig.

Csed, gyed összegének megállapításánál csak a jelenlegi munkahelyeden elért kereseted számolják, az előzőeket nem veszik figyelembe.

Mikorra vagy kiírva?

2021. máj. 30. 14:44
 40/40 A kérdező kommentje:
Nem volt megszakítás egyáltalán, minden napom biztosított erre odafigyeltem... január vége
2021. máj. 31. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!