5 hetes terhes vagyok és a normális arcbőröm megcsúnyult.5-6 gyulladt pattanás, közben száraz is. Miért lehet? Nem most kéne szépnek lennie? Ez a hormonális változás ugye nem veszélyezteti a picit?
Ez teljesen normális.
Tényleg az átlag arcbőre megszépül a terhesség alatt, de valakinél ez pont fordítva működik.
Én is így jártam a terhességem alatt, teljesen kiragyásodtam, és sajnos nekem az egész terhességemet végigkísérte. Emellett egyszerre volt száraz és zsíros is a bőrőm , olyan volt, mintha le akarna mállni a fejemről.
Valakinél ez idővel elmúlik, de nekem 9 hónapig tartott, és most a szpotatás alatt sem tökéletes, de azért jelentősen jobb.
Ja, a gyerekem most lesz 9 hónapos, és teljesen egészséges, gyönyörű baba, tehát nem hiszem, hogy ez gond lenne a babára nézve.
Abszolút a hormonok okozzák! Ilyenkor sok olyan dolog történik a szervezeteddel, ami korábban nem, és sokszor magad is meglepődsz miket produkál a tested, és lelked! Lányom 7 hós, és Nekem most is volt, hogy a homlokomon egy csomó pattanás kijött. Gondolom, hogy ez megint a hormonok játéka, szerintem még mindig tart a szervezet regenerálódása! Ne aggódj, a babának ez abszolút nem káros!
Boldog babavárást!
Terhesség alatt nagyon ronda lett az arcom! Sőt, szülés előtt lett a legcsúnyább. Tiszta pattanás voltam. Kezelhetetlen volt a dolog. Megszületett a kislányom, és most várok, hátha egy picikét megszépül az arcom...
Igen, ezek a hormonok, és lehet ápolgatni az arcot, de elmulasztani szerintem lehetetlen ilyenkor a pöttyöket.
Egy 12 napos baba anyukája
Ez is egy tévhit, hogy terhesség alatt mindenkinek szép lesz a bőre. Olyan hatalmas hormonális változások zajlanak, állnak be, hogy természetes, ha a bőröd sem marad szép (mázlista, akié az marad, lesz). Nekem ugyanez a helyzet, mint neked. Száraz, mégis pattanásos, aknés a bőröm.
Már a második trimeszterben járok, mégsem javul. Akkor látok némi pozitív változást, ha nem eszem sütit, csokit, édességet, cukrosat.
Fokozottabban ápold a bőrödet, gyakrabban krémezd, ha otthon vagy és ha nem muszáj, ne használj sminket, púdert, még jobban szárítanak.
Sajnos, végleges szépítő megoldást én sem tudok. :(
A terhesség elején nekem is csúnya volt a borom, nagyon lestrapáltnak nézdem ki, de a 2. trimesztertol kivirultam, ragyog a borom is.
29 hkm
Ahogy megtudtam hogy babát várok, olyan randa lett a bőröm, hogy szégyeltem még a tükörbe is belenézni.
Aztán most ahogy közeleg a 7.hét olyan szép lett, egyik napról a másikra a bőröm, mint még soha életemben.
Remélem így is marad, de nem bízom el magam :(
Egyébként nálam is leginkább az állcsont körül jelentkeztek és a szám körül, olyannyira elfajulva hogy mind kisebesedett és nagyon csúnya piros foltokat hagyott maga után.
Nem tudom igaz-e, de van egy olyan néphiedelem, hogy kislányos kismamiknál fordul elő gyakrabban, hogy pattanásos lesz az arc. Akik most válaszoltak és írták, hogy milyen nemű a gyermek ott mind kislány volt :) lehet, hogy hülyeség. Viszont nekem kisfiam lesz és az elejétől kezdve elkezdett szőrösödni a hasam :S azt mondta a doki, hogy elmúlik majd szülés után..remélem :)
Háát igen a hormonális változások.. Jó babavárást! 35hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!