Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mit tegyek hogy normális...

Mit tegyek hogy normális gyedre legyek jogosult? Veszélyeztetett a munkaköröm szerintem... takarítok magánlakásokban. Ha táppénzre elmegyek akkor majd abból számolják ki a gyedet ugye?

Figyelt kérdés
Hogy lehet azt bejelenteni 5 hetes terhesen a munkaltatomnak hogy terhes vagyok? Valószínű muszáj lenne mert vegyszerekkel dolgozom, de így is csak minimálbér után fogom kapni a gyedet, nem akarom h táppénz után kapjam majd. Hallottam olyanról hogy a munkáltatónak másik munkakörbe kell elhelyeznie, ami nekem alkalmas és megfelel, ha nem tud akkor fizetnie kell a bérem. Sajnos csak minimálbérrel vagyok bejelentve a többi borítékos.

#táppénz #GYED #Veszélyes munkakör
2021. máj. 30. 08:46
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Csak azt nem értem ha nem vagyok vagy leszek jogosult semmire akkor miért mondjak hogy az a lényeg h elmúlt 2 évben legyen 365 nap be dolgozott és szülésnél biztosított jogviszony... ?! Nevettseges.... az embernek volt normál munkája évekig, a covid miatt szar helyzetbe kerültem és nem fogok semmit kapni....nem tudtam időziteni mivel most jött össze a nagyon rég várt baba🙂

Na ez van, szeretlek Magyarország 😇😂

2021. máj. 30. 09:53
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Nos, en a helyedben atgondolnam, hohy eg tudnank e elni csak a partner jövedeleméből a szülésig, hiszen neked nem lesz tappenzed, dolgozni meg nem akarsz. Elég lesz e a partner jövedelme mindenre: a gyerekholmikat beszerezni, gyógyszereket, ha esetleg fizetős vizsgálatra lesz szükséged, vagy speciális diétára. A szülés után elég lesz a partner jövedelme, a gyes és a családipótlék 3 szemelyre, pelenkára, tápszerre, gyógyszerre, gyerekruhára, stb. Ha erre nem a válasz, akkor....
2021. máj. 30. 09:54
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan bonyolult ez. Dolgozol a nem veszélyes munkakörödben... 🤷🏼‍♀️
2021. máj. 30. 09:56
 24/40 anonim ***** válasza:
90%

"Csak azt nem értem ha nem vagyok vagy leszek jogosult semmire akkor miért mondjak hogy az a lényeg h elmúlt 2 évben legyen 365 nap be dolgozott és szülésnél biztosított jogviszony... "

Nos, ha holnap szulsz, akkor megfelelsz ennek a feltetelnek. De te 5 hetes terhes vagy, jelenleg 2 honapos munkaviszonnyal es nem akarsz tovabb dolgozni. Tappenz 2 honapra jar. A 2. honap utan vissza kellene menned dolgozni, de te nem akarsz, így a munkáltató fel fog neked mondani. Nem lesz munkaviszoynod a szülés napján, ergo nem jár a cs3d és a gyed

2021. máj. 30. 09:59
 25/40 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező tudsz szöveget értelmezni? Neked nem lesz szüléskor biztosított jogviszonyod, ha most táppénzre mész, mert a táppénz jogosultságod csak 2 hónap. Ha utána nem mész vissza dolgozni, a mukaviszonyodnak annyi. Nem leszel szüléskor biztosított.

Attól, hogy nem vagy képes gyermekvállalás előtt tájékozódni, és felelősségteljesen belevágni, az nem az állam hibája. Én örülök neki, hogy a semmire nem osztogatják a nagy összegeket. Szerintem örülhetnek azok, akik arra nem képesek, hogy kellő időt töltsenek munkaviszonyban, hogy a gyest kapják.

2021. máj. 30. 10:05
 26/40 anonim ***** válasza:
42%
Mondjuk az nekem nem világos, hogy az új 8 órás szerződésed is ugyanannál a cégnél van? Tehát nem új munkahelyed van, csak új munkakör?
2021. máj. 30. 11:39
 27/40 anonim ***** válasza:
37%

26!

De, világos lenne számodra is, ha elolvasnád a kommenteket.

"Nem volt próba időm, azonnal hatàrozatlan szerződést kaptam, április 10.- én előtte kocsmából volt meg 2 órás munkaviszonyom novembertől( az sem esne jól ha abból számolnák ki. Azelőtt pedig szakmunkás minimálbér volt évekig... de gondolom az már nem számít..."

2021. máj. 30. 11:45
 28/40 anonim ***** válasza:

Pont hogy végig olvastam mindent.

"2016-tol kocsmában dolgoztam egy helyen szakmunkás minimálbér. Jött a covid bezártattak márciusban elmentem munkanélkülire, aztán vissza jelentettek szakmunkás minimálbér, novemberben újra zárt a kocsma itt levették a 8 órás munkaviszonyt 2 órára április 10- ig így voltam. Április 10.- én bejelentettek ide takarítani határozatlan szerződéssel. Nem volt kieső napom évek óta... csak sajnos a covid kicsit meg kavarta a munkaviszonyom."

Írt a kocsmáról, majd azt, hogy bejelentettek ide 8 órára. Ebből nem világos, hogy egy cég-e a kettő. Én nem tudom, hogy a kérdező mire gondol az ide alatt.

Azért kérdeztem, mert ha egy hely a kettő, akkor máshogy van a tp és a csed, gyed számítása is, nem mindegy.

2021. máj. 30. 11:51
 29/40 anonim ***** válasza:
85%

20. Hétig nem is látszik szinte, tudsz csinálni mindent, ki kellene húznod addig legalább.

Még nincs útban a poci, hajolni tudsz, maszkot hordasz, gumikesztyűt.

2021. máj. 30. 12:02
 30/40 A kérdező kommentje:

Bocsánat. A takarítás másik vállalkozásnál van.

Ha dolgozom 5 hónapos koromig akkor járnaCsed is és GYED is?

2021. máj. 30. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!