Mit tegyek hogy normális gyedre legyek jogosult? Veszélyeztetett a munkaköröm szerintem... takarítok magánlakásokban. Ha táppénzre elmegyek akkor majd abból számolják ki a gyedet ugye?
Csak azt nem értem ha nem vagyok vagy leszek jogosult semmire akkor miért mondjak hogy az a lényeg h elmúlt 2 évben legyen 365 nap be dolgozott és szülésnél biztosított jogviszony... ?! Nevettseges.... az embernek volt normál munkája évekig, a covid miatt szar helyzetbe kerültem és nem fogok semmit kapni....nem tudtam időziteni mivel most jött össze a nagyon rég várt baba🙂
Na ez van, szeretlek Magyarország 😇😂
"Csak azt nem értem ha nem vagyok vagy leszek jogosult semmire akkor miért mondjak hogy az a lényeg h elmúlt 2 évben legyen 365 nap be dolgozott és szülésnél biztosított jogviszony... "
Nos, ha holnap szulsz, akkor megfelelsz ennek a feltetelnek. De te 5 hetes terhes vagy, jelenleg 2 honapos munkaviszonnyal es nem akarsz tovabb dolgozni. Tappenz 2 honapra jar. A 2. honap utan vissza kellene menned dolgozni, de te nem akarsz, így a munkáltató fel fog neked mondani. Nem lesz munkaviszoynod a szülés napján, ergo nem jár a cs3d és a gyed
Kérdező tudsz szöveget értelmezni? Neked nem lesz szüléskor biztosított jogviszonyod, ha most táppénzre mész, mert a táppénz jogosultságod csak 2 hónap. Ha utána nem mész vissza dolgozni, a mukaviszonyodnak annyi. Nem leszel szüléskor biztosított.
Attól, hogy nem vagy képes gyermekvállalás előtt tájékozódni, és felelősségteljesen belevágni, az nem az állam hibája. Én örülök neki, hogy a semmire nem osztogatják a nagy összegeket. Szerintem örülhetnek azok, akik arra nem képesek, hogy kellő időt töltsenek munkaviszonyban, hogy a gyest kapják.
26!
De, világos lenne számodra is, ha elolvasnád a kommenteket.
"Nem volt próba időm, azonnal hatàrozatlan szerződést kaptam, április 10.- én előtte kocsmából volt meg 2 órás munkaviszonyom novembertől( az sem esne jól ha abból számolnák ki. Azelőtt pedig szakmunkás minimálbér volt évekig... de gondolom az már nem számít..."
Pont hogy végig olvastam mindent.
"2016-tol kocsmában dolgoztam egy helyen szakmunkás minimálbér. Jött a covid bezártattak márciusban elmentem munkanélkülire, aztán vissza jelentettek szakmunkás minimálbér, novemberben újra zárt a kocsma itt levették a 8 órás munkaviszonyt 2 órára április 10- ig így voltam. Április 10.- én bejelentettek ide takarítani határozatlan szerződéssel. Nem volt kieső napom évek óta... csak sajnos a covid kicsit meg kavarta a munkaviszonyom."
Írt a kocsmáról, majd azt, hogy bejelentettek ide 8 órára. Ebből nem világos, hogy egy cég-e a kettő. Én nem tudom, hogy a kérdező mire gondol az ide alatt.
Azért kérdeztem, mert ha egy hely a kettő, akkor máshogy van a tp és a csed, gyed számítása is, nem mindegy.
20. Hétig nem is látszik szinte, tudsz csinálni mindent, ki kellene húznod addig legalább.
Még nincs útban a poci, hajolni tudsz, maszkot hordasz, gumikesztyűt.
Bocsánat. A takarítás másik vállalkozásnál van.
Ha dolgozom 5 hónapos koromig akkor járnaCsed is és GYED is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!