Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek is furcsa az, ha...

Szerintetek is furcsa az, ha a megszületett baba anyukája helyett az apuka megy GYES-re?

Figyelt kérdés

Unokatesóm (29) jövő hónapban fog szülni és bejelentette, hogy nem ő, hanem a férje fog menni gyesre, a munkájára hivatkozva.

Nők, ha nektek gyermeketek születne, ti inkább az apukára bíznátok rá a gyest?

Nem vagyok a témában szakértő, mert már rég volt gyerek a családunkban, utoljára én, így ha nem a gyesről, hanem valamelyik másról van szó, nyugodtan kijavíthatjátok.

2021. ápr. 18. 07:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
78%
Igen, az vagy 20-as. De ha megindokolod, hogy miért gondolod így, akkor esetleg az értelem szikrája még felcsillanhat.
2021. ápr. 19. 11:11
 22/27 anonim ***** válasza:
16%

Mert egy kisbabanak az elso evekben foleg az anyjara van szuksege, nem arra hogy vegyenek meg egy kocsit pl.. ezek a tenyek

A sajat magan velemenyem meg az hogy visszataszito az a helyzet hogy apuka otthon mos foz, anyuka meg dolgozni jar. De ez egyeni velemeny,amihez ugyanolyan jogom van mint nektek az ellenkezojehez😊

Az egyetlen kulombseg hogy a biologia nekem ad igazat😊

2021. ápr. 19. 13:24
 23/27 anonim ***** válasza:
72%

"Mert egy kisbabanak az elso evekben foleg az anyjara van szuksege, nem arra hogy vegyenek meg egy kocsit pl.. ezek a tenyek"

Nos, hatalmas tévedésben vagy. Egy kisbabanak egy gondoskodó szemelyre van szuksege. Ez lehet az anyja, az apja, a nagynénje, az ápolónő, akárki. Ideális esetben természetesen van egy allando szemely az eleteben, akihez megtanul kotodni, de ennyi.

Mi a visszataszító amúgy abban, hogy két életképes felnőtt eldönti, hogyan él és hogyan vállal gyereket? Az, hogy a te partnered hozzad hasonlóan szexista, az már a te problémád. Az átlag nőnek és férfinak nem esik nehezére se a mosás, se a főzés, se a munka.

A biológiát nem tudom minek keverted ide. Egy gyereket osszehozni kell egy nő meg egy férfi, a nevelés meg nem biológia.

2021. ápr. 19. 13:39
 24/27 anonim ***** válasza:
23%
22 Bele se menj inkább. Hiába mondod a szoptatást is pl. Hiszen egyre több nő áll úgy hozzá, hogy ő aztán tuti nem fog szoptatni.
2021. ápr. 19. 13:45
 25/27 anonim ***** válasza:
54%

22-es, azt ugye tudod, hogy egy gyereknek az apja pontosan ugyanannyira a szülője, mint az anyja? Az apja nem tudja szoptatni, de ennyi, ezen kívül minden mást ugyanúgy meg tud csinálni, mint az anyja. Szóval, ha a gyermek táplálása megoldott, akkor onnantól kezdve teljesen mindegy neki, ki cseréli ki a szaros pelenkáját, ki ringatja, ki tolja a babakocsit, vagy ki mesél neki esténként.

A házimunka sem nemhez kötött, ahogy a munka világa sem, a biológia meg nem igazol téged, mivel olyan gyerekek is felnőnek, akiknek nincs anyjuk, mert mondjuk belehalt a szülésbe, mert az apjuk felneveli simán.

2021. ápr. 19. 14:02
 26/27 anonim ***** válasza:
11%

SZAMOMRA a hazimunka igenis nemhez kotott. Miert nem tudjatok elfogadni hogy en igy latom a vilagot? Csak nekem kotelezo elfogadni azt ahogy ti latjatok?

Az en szemelyes egyeni velemenyem az, hogy ahol kisbaba van ott a nonek otthon a helye. Aki mashogy akarja csinalni, csinalhatja, szabad orszagban elunk!

Attol meg a tenyek tenyek maradnak, de nyugodtan almodjatok hogy a ferfi meg a no egyforma, illetve egyforma adottsagaik vannak, stb. Attol nem lessz igaz😊

Na pa

2021. ápr. 20. 11:24
 27/27 anonim ***** válasza:
75%

26: tökre jogod van ahhoz, hogy úgy gondold, hogy a házimunka nemhez kötött, ÉS ezt a saját pároddal így valósítsd meg otthon. De ettől még ez nem biológiai tény, és nincs jogod lehülyézni vagy lenézni azokat, akik máshogy gondolják.

Én pl. eléggé kiakadnék, ha valaki azt mondaná rám, hogy undorító, hogy én fúrtam föl a polcot a helyére, és én ástam fel a virágágyást. Semmi undorító nincs ebben, ahogy abban sem, hogy egy férfi berak egy mosást a gépbe, vagy megbüfizteti a gyerekét. Szervezheted te az otthoni dolgaidat szigorúan konzervatív szerepfelosztás szerint, de attól még nem lesz igazad sem biológiai szempontból, sem társadalmi szinten. Bocsi.

2021. ápr. 20. 13:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!