Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek is furcsa az, ha...

Szerintetek is furcsa az, ha a megszületett baba anyukája helyett az apuka megy GYES-re?

Figyelt kérdés

Unokatesóm (29) jövő hónapban fog szülni és bejelentette, hogy nem ő, hanem a férje fog menni gyesre, a munkájára hivatkozva.

Nők, ha nektek gyermeketek születne, ti inkább az apukára bíznátok rá a gyest?

Nem vagyok a témában szakértő, mert már rég volt gyerek a családunkban, utoljára én, így ha nem a gyesről, hanem valamelyik másról van szó, nyugodtan kijavíthatjátok.

2021. ápr. 18. 07:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%
Én is kötelezővé tenném, mint a svédeknél. Azt persze a szülők döntsék el, hogy mettől-meddig ki legyen otthon. A gyereknek is nagyon jót tesz, ha szoros kapcsolat alakul ki az édesapjával is, sőt szerintem sok férfiban megnőne a szolidaritás az édesanyával szemben.
2021. ápr. 18. 09:08
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

Itthon furcsa, mert a családok zöménél anyuka marad a gyerekkel, mert a munkapiacon ők keresnek sokkal kevesebbet vagy épp akörül, mint a férfi de inkább alatta.Így nem érné meg a több pénzt kereső férfinak otthon ülni a gyerekkel.Illetve itthon az a megszokott, hogy a nő ,,dolga" a gyerek.Én nem gondolom hogy ez begyepesedettség, simán ezer éve ez a megszokott itthon és pillanatnyilag még a kormány is ezt nyomja, legyél nő,szülj,szülj,szülj meg neveld a gyereket oszt nagyon jó leszel otthon a tűzhely mellett.

A másik fele, hogy a legtöbb nő szeretne a babájával otthon maradni, ebbe semmi szégyellnivaló nincs..Nem hiába tudott mindenki csak 1-1 példát felhozni.Nem ez az általános és a legtöbb ember első reakciója a hűha, aztán megszokja, hogy az a család úgy él mert nekik így jó.

2021. ápr. 18. 09:12
 13/27 anonim ***** válasza:
26%
Furcsanak nem furcsa, csak nekem elkepzelhetetlen. Nem lettem volna kepes elszakadni az ujszulottemtol. Belepusztultam volna lelkileg. A testvered meg banni fogja, mikor kezebe veszi a gyereket, kialakul a kotelek...szamomra ez inkabb felfoghatatlan.
2021. ápr. 18. 09:13
 14/27 anonim ***** válasza:
90%
Unokatesóméknál is az apa maradt gyesen. Mert a párja kb.3x annyit keresett,ennyi volt az oka. És igen,háztartast vezetett és ellátta a babát. Nem ment tönkre tőle. Nem tudom a táplálás hogy ment,de gyanítom,tápszerrel.
2021. ápr. 18. 09:53
 15/27 anonim ***** válasza:
67%

13

Én sem tudtam volna megtenni.

2021. ápr. 18. 09:54
 16/27 anonim ***** válasza:
6%
Külföldön valóban elfogadott lehet, de valószínűleg azért, mint ahogy előttem írta vki, a nők Magyarországon az esetek többségében kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Az is oké, hogy fél éves-egy éves gyerekkel lesz otthon az apuka, de hogy újszülött kortól, én azt nem tudnám elképzelni. Az meg ritka, ha egy férfi úgy főz, mint egy nő, kivéve ha szakács az illető. De végülis lehet rendelni is, így ez is megoldható. Vki írta, hogy így jobban fog kötődni a gyerek az apjához. Ez igaz, csak akkor meg az anyához kevésbé.
2021. ápr. 18. 09:56
 17/27 anonim ***** válasza:
94%

16!

Igazi szexista duma, amit levagtal.

2021. ápr. 18. 09:59
 18/27 anonim ***** válasza:
80%

Én max egy évet maradok itthon a gyerekkel, utána pedig az apja. Mi így beszéltük meg. Ennek több oka van: egyikünk sem akarja feladni a karrierjét, nem akarunk évekre kiesni a munkából, szeretnénk ha a gyerek mindkettőnkhöz ugyanúgy kötődne és persze nem utolsósorban, mert így igazságos.

Fejlettebb országokban egyébként ez alap, csak a balkánon hőkölnek meg ilyenen.

2021. ápr. 18. 10:02
 19/27 anonim ***** válasza:
63%

Azonnal nem éri meg apának otthon maradni, csak ha anya maga a miniszterelnök vagy ilyesmi és nem tudják pár hétre sem helyettesíteni. Mivel apuka csed-et nem kaphat és anyuka sem ha dolgozik, így apuka először valójában gyedre mehet a gyerek fél éves korától. Ettől mondjuk meg otthon maradhat apuka hamarabb is. De ez nagyon extrém szituáció. Meg amúgy kinek van ereje meg agya szülés után azonnal visszapattanni a melóba?

Na mindegy is. Nekem fura pedig en is egy év után visszamentem dolgozni, de ez így azért ebben a formában tényleg fura. De mondjuk az ő dolguk. Ha ok így beszélték meg...

2021. ápr. 18. 11:09
 20/27 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem furcsa. A nonek van ilyenkor otthon a helye. A penz nem kifogas szerintem.

De most biztos en is "begyoposodott" vagyok😝

2021. ápr. 18. 22:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!