Szerintetek is furcsa az, ha a megszületett baba anyukája helyett az apuka megy GYES-re?
Unokatesóm (29) jövő hónapban fog szülni és bejelentette, hogy nem ő, hanem a férje fog menni gyesre, a munkájára hivatkozva.
Nők, ha nektek gyermeketek születne, ti inkább az apukára bíznátok rá a gyest?
Nem vagyok a témában szakértő, mert már rég volt gyerek a családunkban, utoljára én, így ha nem a gyesről, hanem valamelyik másról van szó, nyugodtan kijavíthatjátok.
Itthon furcsa, mert a családok zöménél anyuka marad a gyerekkel, mert a munkapiacon ők keresnek sokkal kevesebbet vagy épp akörül, mint a férfi de inkább alatta.Így nem érné meg a több pénzt kereső férfinak otthon ülni a gyerekkel.Illetve itthon az a megszokott, hogy a nő ,,dolga" a gyerek.Én nem gondolom hogy ez begyepesedettség, simán ezer éve ez a megszokott itthon és pillanatnyilag még a kormány is ezt nyomja, legyél nő,szülj,szülj,szülj meg neveld a gyereket oszt nagyon jó leszel otthon a tűzhely mellett.
A másik fele, hogy a legtöbb nő szeretne a babájával otthon maradni, ebbe semmi szégyellnivaló nincs..Nem hiába tudott mindenki csak 1-1 példát felhozni.Nem ez az általános és a legtöbb ember első reakciója a hűha, aztán megszokja, hogy az a család úgy él mert nekik így jó.
13
Én sem tudtam volna megtenni.
16!
Igazi szexista duma, amit levagtal.
Én max egy évet maradok itthon a gyerekkel, utána pedig az apja. Mi így beszéltük meg. Ennek több oka van: egyikünk sem akarja feladni a karrierjét, nem akarunk évekre kiesni a munkából, szeretnénk ha a gyerek mindkettőnkhöz ugyanúgy kötődne és persze nem utolsósorban, mert így igazságos.
Fejlettebb országokban egyébként ez alap, csak a balkánon hőkölnek meg ilyenen.
Azonnal nem éri meg apának otthon maradni, csak ha anya maga a miniszterelnök vagy ilyesmi és nem tudják pár hétre sem helyettesíteni. Mivel apuka csed-et nem kaphat és anyuka sem ha dolgozik, így apuka először valójában gyedre mehet a gyerek fél éves korától. Ettől mondjuk meg otthon maradhat apuka hamarabb is. De ez nagyon extrém szituáció. Meg amúgy kinek van ereje meg agya szülés után azonnal visszapattanni a melóba?
Na mindegy is. Nekem fura pedig en is egy év után visszamentem dolgozni, de ez így azért ebben a formában tényleg fura. De mondjuk az ő dolguk. Ha ok így beszélték meg...
Szerintem furcsa. A nonek van ilyenkor otthon a helye. A penz nem kifogas szerintem.
De most biztos en is "begyoposodott" vagyok😝
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!