Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szerintetek is furcsa az, ha...

Szerintetek is furcsa az, ha a megszületett baba anyukája helyett az apuka megy GYES-re?

Figyelt kérdés

Unokatesóm (29) jövő hónapban fog szülni és bejelentette, hogy nem ő, hanem a férje fog menni gyesre, a munkájára hivatkozva.

Nők, ha nektek gyermeketek születne, ti inkább az apukára bíznátok rá a gyest?

Nem vagyok a témában szakértő, mert már rég volt gyerek a családunkban, utoljára én, így ha nem a gyesről, hanem valamelyik másról van szó, nyugodtan kijavíthatjátok.

2021. ápr. 18. 07:47
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen akkor szokott előfordulni, amikor apuka fizetése rosszabb mint az anyukáé. Amúgy manapság már nem furcsa.

Svédországban pl kötelező, hogy az első évben az anya a második évben pedig az apa van otthon.

2021. ápr. 18. 08:05
 2/27 anonim ***** válasza:
17%
Nekem is furcsa. Hogyan tudja szoptatni például az apuka? Mert hogy bepelenkázza, oké. Meg akkor gondolom, ő veszi át a háztartás nagy részét, ő takarít, ő főz... Na, ezt megnézném...
2021. ápr. 18. 08:07
 3/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem szokványos, de szerintem nem is annyira egyedi, hogyha valahol ilyet látnék akkor csodálkozzak rajta. Nekem a férjem előtt csak olyan párom volt, aki kevesebbet keresett nálam, így akár szimplán az anyagiak is lehetnek indokoltak.
2021. ápr. 18. 08:15
 4/27 anonim ***** válasza:
88%

Nekem van egy ismerosom, ahol az apa van otthon folyamatosan mar a harmadik gyerekkel. Külföldön élek, ők is külföldről jöttek és az apa nagyon rosszul beszéli a nyelvet -ertsd, iszonyatos az akcentusa, nem érteni mit mond- így ő nem tud normális munkát találni, anyanak viszont nagyon jó munkája van. Három kisfiúk van, nagyon jól elvannak.

A második kommentre reagalva: minden ert3kmes ember képes egy háztartást ellátni, takarítani és főzni is nemtől függetlenül. Az, ha a te partnered erre képtelen, az őt minősíti, elég negatívan,

Anyuka szoptatott az első 6 hétben, mellette fejt. A munkahelyen evidens volt, hogy bármikor kaphat szünetet arra, hogy fejjen, sőt, külön mini hűtőt szereztek be neki. 6 hónapig anyatejen élt mindhárom gyerek. De amúgy tápszeren se halnak ám éhen

2021. ápr. 18. 08:18
 5/27 anonim ***** válasza:
93%
Én ismerek ilyet, anyagilag így jobban jöttek ki, hogy papíron apuka volt gyesen. Közben mindig mindannyian otthon voltak, mert olyan a munkájuk (családi vállalkozás), így a gyakorlatban tök mindegy volt, csak papíron volt különbség. És ez nem most volt, hanem 15 éve.
2021. ápr. 18. 08:20
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

A gyes általában a gyerek 2 éves korától jár. Így ha gyesre megy apuka, abban szerintem semmi furcsa nincs. Ha viszont tényleg születése után egyszerre apuka megy el gondozni a babát, az kicsit nekem is furcsa, de nem megbotránkoztató, biztos okuk van,így dönteni.

Mi amúgy a gyermekünk 8 hónapos korában cseréltünk a férjemmel. Neki éppen szüksége volt egy kis szünetre munka fronton, az én karrieremnek jót tett, hogy visszamentem és a férjem mindig is szeretett volna itthon lenni legalább az egyik gyermekünkkel. Nálunk nagyon bevált. Élvezte nagyon, jártak játszótérre, otthon pedig takarított, időnként főzött is, rengetegszer elkészített mindent a főzéshez. Amiatt is jó volt, mert én fixen 8-16ig dolgoztam, hétvégéink szabadok voltak, férjem viszont ejjel,nappal, rengeteg túlórával, és rengetegszer hétvégén is. Ha újra kezdhetnénk, akkor is így döntenénk. Eddig a fiúnkon sem látjuk, hogy ez barmi problémát okozott volna, pedig már 12 éves. A kistestvérekkel viszont már én vagyok itthon 7 éve, mert az egyikük súlyos beteg, teljesen hozzám ragaszkodik, csak én etethetem stb. Így utólag belegondolva még jobb, hogy akkor ott még egy kicsit dolgozhattam.

Ezt a döntést a párra kell bízni. Mi ismerünk sok családot, ahol apuka volt otthon hosszabb-rovidebb időt gyeden, gyesen és egyetlen családot tudunk, ahol nem vált be. Máshol mindenhol abszolút pozitív a tapasztalat. Náluk pl a kistestvérek születése után semm hangzott el soha a férjem szájából, hogy én csak itthon pihengetek, nem csinálok semmit atb, mert maga megtapasztalhatta, hogy milyen is a gyereknevelés.

2021. ápr. 18. 08:31
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez itthon fura, máshol annyira nem. A szoptatást valóban csak az anya tudja (bár nézzünk azzal szemben, hogy a nők többsége az első hat hétben már átáll teljesen a tápszerre), minden mást tud az apa is. Lehet nekik így felel meg.

Én itthon voltam/vagyok a gyerekkel, de sokszor vigyáz rá az apja vagy a nagyszülők. Nekünk így jó.

2021. ápr. 18. 08:34
 8/27 anonim ***** válasza:
77%
Ez csak itthon és a begyepesedett embereknek fura. Legtöbbször egyszerűen anyagi oka van, és aki így jobban jár miért ne? A gyereket az apja is el tudja látni.
2021. ápr. 18. 08:57
 9/27 anonim ***** válasza:
84%
Én ebben nem látok semmi furcsát, vagy felháborítót. Ahogyan abban sem, ha az apuka elmosogat, vagy kitakarít. Miért gondolják még mindig azt sokan, hogy ezekre képtelenek a férfiak?! :D
2021. ápr. 18. 08:59
 10/27 anonim ***** válasza:
93%
Az biztos, hogy a gyerek és az apa kötődését igencsak megerősíti, persze az apa személyiségének eleve olyannak kell lennie, hogy mindezt önként vállalja.
2021. ápr. 18. 09:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!