Január 8-tól táppénzen vagyok. A január 8 előtti hétvégére nem fizet a munkáltatóm, mert az nem munkanap. Ez így tényleg jogos?
Figyelt kérdés
2021. febr. 2. 10:47
41/44 anonim válasza:
Persze, hogy veszteség éri. Amiatt, hogy táppénzen van. Ó kérdező. Mondok en neked ennél égbekiáltóbb, tényleg igazságtalanságot. Munkaidokeretes dolgozóknál az IGAZOLATLAN hiányzás beleszamit a keretbe. Azaz a link semmirekellő ugyanannyi túlórát kap a keret végén, mint aki végig becsülettel dolgozott 🤷🏼♀️
42/44 A kérdező kommentje:
40es igen, eredetileg ez volt a kérdés. De jó sok kommenttel ezelőtt leírtam, hogy ezt felfogtam, és következett a másik téma.
2021. febr. 2. 15:10
43/44 anonim válasza:
Tovabbra is azt mondom, nincs igazad ezzel az igazsagtalansag temakorrel. Ugyanis van ra megoldas. El kell menni tappenzre elsejetol. Tappenzre visszamenoleg is felvesz az orvos (ha jol emlekszem 5 nap a maximum). Igy januar 4-en bemesz es kered h elsejetol vegyen tappenzes allomanyba. Csokolom.
Ha negyediketol iratod tappenzre magad, nincs amiert barmilyen osszeget kapj egy munkaszuneti es ket hetvegi napra.
44/44 anonim válasza:
Pontosan. Ez olyan mintha elkezdened azt igazságtalannak tartani hogy miért nem a hónap napjaiban számolunk miért munkanapokkal. Mindig minden kiszámítási modbak meglenne az előnye és a hátránya. Tény az, hogy a munkaszüneti napra nem jár fizetés, a többire meg arányosan több jár. Tehát ha pl te nem táppénzen lennel hanem betegszabadsagon máris ezzel a módszerrel járnál jobban, mivel több az egy napra jutó tavolleti díj amiből a betegszabit számolják. 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!