Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Január 8-tól táppénzen vagyok....

Január 8-tól táppénzen vagyok. A január 8 előtti hétvégére nem fizet a munkáltatóm, mert az nem munkanap. Ez így tényleg jogos?

Figyelt kérdés
2021. febr. 2. 10:47
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is olvastam, de ez megint más. Ebben benne van, hogy a munkavállalót keresetveszteség nem éri, mivel fix a fizetése, magyarul tökmindegy hogy számolnak. De a jelenlegi példában nagyon is érné keresetveszteség az illetőt.
2021. febr. 2. 14:42
 32/44 anonim ***** válasza:
De nem. Mivel keresőképtelen volt. Ez azt jelenti, hogy kereset HELYETT táppénzt kap. Miféle veszteség érné? Annyi történik, hogy az adott napokra nem bért kap, hanem táppénzt. Az elsejére amúgy sem kapna bért, ahogy így sem kap rá. Tényleg nem ertem, mi a dilemmad. Nincs dupla szabály. Ez a szabály. Ha pl valaki májusban beteg 16-tol az se kap külön 15-re semmit. Kap bért 1-14 munkanapokra meg tp-t 16-tol. Ennyi.
2021. febr. 2. 14:50
 33/44 anonim ***** válasza:
Meg most gondold át újra. Ha 4-tol beteg kapjon bért elsejére ha 20-tol akkor meg ne? Vagy ezt így hogy gondolod, hol a határ. A szabály az hogy az ünnepnap nem szerepel az osztószámként. 20-szal kell osztani. Milyen esetekben irnad felül hogy 21-gyel osszuk? 🤔
2021. febr. 2. 14:54
 34/44 anonim ***** válasza:
Kerdezo, akkor is igy van, ha valaki honap kozben kilep. Nem eri meg olyan honapban kilepni, ahol sok a munkaszuneti nap, pl iden aprilis. Ha valakinek aprilis 6-An jar le a munkaviszonya, az csak ket munkanapra lesz kifizetve, mert a ket munkaszunetire nem jar fizetes. Ez van. Tappenznel, ha tort honapot kreál, ugyanez van.
2021. febr. 2. 14:59
 35/44 A kérdező kommentje:
Ne szórakozzunk már, hogyne érné veszteség? Neki a hónap csak negyedikétől kezdődne a táppénzzel, de az első három napot bukta, az neki nem létezik! Én értem és felfogom hogy nem jár, de attól még veszteség éri mivel arra a három napra nulla forintot kap! Ha elsejétől megy el táppénzre, akkor jobban járna, mert kapná a táppénzt. Mielőtt beleköttök, táppénz minden napra jár, egyedül betegszabadság jár munkanapokra.
2021. febr. 2. 14:59
 36/44 anonim ***** válasza:
De hat akkor menjen el tappenzre elsejetol es meg van oldva a helyzet. Ilyen egyszeru.
2021. febr. 2. 15:00
 37/44 anonim ***** válasza:
De kérdező értsd már meg ha nem beteg akkor is NULLA Ft-ot kap arra az első ünnepnapra. A többire kapja aranyosan a több napi díjat. Nem azért éri veszteség, mert 4-en megy táppénzre, hanem mert táppénzre megy egyáltalán. Ebből a szempontból hukk mindegy mikor mész táppénzre mindenképp “veszteség” ér.
2021. febr. 2. 15:02
 38/44 A kérdező kommentje:
Igazából ennyi volt a lényege a kérdésemnek, magyarul rosszabbul jár de ez van. Csak itt sokan bizonygatták, hogy semmi veszteség nem éri. Majd bemásolom a jogász válaszát és ő pontot tesz a végére. :)
2021. febr. 2. 15:04
 39/44 A kérdező kommentje:
Igen de nem a táppénzhez hasonlítottam a veszteséget hanem a teljes fizetéshez! Míg ott nem engedik a veszteséget, táppénznél úgy látszik engedik. Ennyi volt a lényeg.
2021. febr. 2. 15:06
 40/44 anonim ***** válasza:
Nem, te azt kerdezted, jogos-e hogy a januar 8 elotti hetvegere (januar 2-3) nem fizet a munkaltatod. A valasz pedig az, hogy jogos.
2021. febr. 2. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!