Visszamenőlegesen is igényelhető a csecsemőgondozási díj? Részletek lentebb!
Hivatalos oldalon írták a CSED-ről:
"Visszamenőlegesen is igényelhető a csecsemőgondozási díj?
Az igénybejelentés napjától visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet érvényesíteni a csecsemőgondozási díj iránti igényt. Az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától lehet megállapítani."
Ezen az oldalon találtam ezt az infót:
Kire vonatkozik ez?
Mikor van ilyesmire lehetőség?
Ha mondjuk januárban megszülsz, de csak júniusban adod be az igénylést, akkor kiutaljàk neked az összeget januártól visszamenőleg.
Tehát ugyanaz a jogosultság feltétele ebben az esetben is, mintha azonnal igényelnéd a szülés után.
Elso vagyok. Meg annyi, hogy a szamitas is ugyanaz, mintha szuleskor igenyelned. Tehat a jogosultsag kezdetetol (ami legkesobb a szules napja) fognak visszaszamolni 3 honapot es az elotte levo 180 napot. Ebbol fogjak kiszamitani a CSEDet.
Tehat a kesobbi igenylessel nem lehet trukkozni, a jogosultsag feltetelei es a szamitas modja ugyanazok. Annyi, hogy a visszamenoleges igenyles “segit” a későn észbekapóknak, vagy akiket nagyon elhavaz a babázás és elcsúsznak az igényléssel :)
Bizony igy van.
Annyi, hogy ha jovo julius utanra meg atnyulik a jogosultsag, akkor a julius 1. utani napokra mar a magasabb CSED osszeget kapod majd. Az elotte levo idoszakra a 70 %-os szabaly vonatkozik.
Köszi az információkat ;)
Nem szándékoztam nagy trükk bravúrt véghez vinni.
De jó tudni, milyen lehetőségek vannak, és mik nem :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!