Van olyan, hogy a nőgyógyász nem ír ki táppénzre a második gyerkőcnél?
Figyelt kérdés
Ahogy látom nagyon sokan csinálják a második terhességnél, hogy míg otthon vannak az első babával visszavetetik magukat az aktív állományba utána pár nap szabi és elmennek táppénzre. Így kapják a GYED-et/GYES-t és közben jön a táppénzes ellátás is. Mi van akkor, ha az orvos nem ír ki? Ilyen előfordulhat?tegnap 15:05
2/17 anonim válasza:
Ha nem veszélyeztetett terhes akkor nem szabadna kiírni.
3/17 anonim válasza:
Háziorvos ír ki, a nőgyógyász javaslatára, nagyon szabálykövető párosnak kell lennie, hogy ne írjon ki. Az más kérdés, hogy a munkahely mit szól ehhez a mutatványhoz majd, ha a második után vissza akarsz menni. Illetve ezt a műsort csak akkor szabad lenyomni, ha már tudják, hogy terhes vagy, különben aktív-szabi alatt felmondhatnak.
4/17 anonim válasza:
Barátnőmet most nem írta ki a doki.
Otthon van a 2évesével, újra terhes. A doki kerek perec közölte vele, hogy nem veszi tp-re, mert az annak jár, aki dolgozik. Őróla pedig tudja, hogy otthon van.
5/17 A kérdező kommentje:
érdekes dolgok ezek.
Anyukás fórumokon ez teljesen tényként van kezelve, hogy kiír az orvos.
tegnap 16:00
6/17 Bogica0616 válasza:
Nyilván mivel sokan megteszik, de normál esetben csak veszélyeztetett terheseket írnak ki tpre.
7/17 Bogica0616 válasza:
Akik aktívan dolgoznak és nem otthon vannak.
8/17 anonim válasza:
Szerintem idővel be fogják valahogy zárni ezt a kvázi kiskaput... mert tényleg furcsa, hogy tpzen vagy pedig nem is dolgozol, de egyébként megértem aki kihasználja amíg lehet.
9/17 anonim válasza:
3-as vagyok (és jogász). Ha már aktívon vagy szabiletöltésen, akkor "dolgozol". A személyes véleményem az, hogy ez legyen a tb-nek a legnagyobb problémája, hogy ilyen 'tpcsalói" vannak, mint a bölcsis terhesek!!
10/17 anonim válasza:
Szerintem gyakorlatban nincs ilyen, engem is kiírtak a valós rosszullétek miatt, azt hogy ellenőrzik? Sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!