Van olyan, hogy a nőgyógyász nem ír ki táppénzre a második gyerkőcnél?

Nekem pont az a fura ebben, hogy akkor is kiirathatom magam, ha itthon vagyok az első gyermekemmel és teoretikusan nem dolgozom. Nyilván előtte aktív állományba kell magam tenni. Na de mi van, ha nem ír ki az orvos? Ha rá jön, hogy "kamuzok"? Akkor vissza rakathatom magam passziv állományba? Ez most hogy van?
Rengetegen csinálják ezt, sőt az anyukás fb-s csoportokban ezt ajánlják egészségügyi állapotttól függetlenül.

Kedves utolsó!
És kamuzni fogsz az orvosodnak, vagy nyílt lapokkal játszol?

Igaz én tényleg dolgoztam, de 25 hetesen bementem a sima tb-s nőgyógyászhoz, hogy táppénzre szeretnék menni, meg se hallgatta, hogy miért írta is a papírt. (A derekam fájt annyira, hogy nem bírtam az egész napos ülőmunkát.)
Szerintem itt is besétálsz a nőgyógyászhoz, mondod, hogy táppénzre szeretnél menni írja is a papírt, nem fog kutakodni, hogy te mióta vagy aktív a munkahelyeden. Ha a te lelkiismereted elviseli az orvos nem fog ezen izélni.
Ha mégse írna ki akkor vissza tudod magad kérni fizetés nélküli szabadságra, amit hivatalosan 15 nappal előre kell jelezni, ha nagyon tartják magukat a hivatalos eljáráshoz akkor ehhez ugye kb 11-13 nap szabi kell. Igazából így is jól jársz azzal, hogy erre a pár napra visszakéred magad, mert kötelesek a béredet rendezni és magasabb bér után fogad kapni csedet és a gyedet.
értem, köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából az jött le, hogy hülyeség lenne ezt nem kihasználni, ha ez tényleg így működik és legális. Kinek nem jön jól kismamaként az extra pénz. A táppénz ilyenkor a fizetés fele kb. nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!