Van olyan, hogy a nőgyógyász nem ír ki táppénzre a második gyerkőcnél?
Figyelt kérdés
Ahogy látom nagyon sokan csinálják a második terhességnél, hogy míg otthon vannak az első babával visszavetetik magukat az aktív állományba utána pár nap szabi és elmennek táppénzre. Így kapják a GYED-et/GYES-t és közben jön a táppénzes ellátás is. Mi van akkor, ha az orvos nem ír ki? Ilyen előfordulhat?tegnap 15:05
11/17 anonim válasza:
Megmondod, h gorcsolsz ,kesobb 4.honaptol hogy kemenyedik a hasad,szedulsz, faj ulni vele,nyomodik. Leellenorizhetetlen.
13/17 anonim válasza:
Ugyan,ha mondja, hogy pihenesre,fekvesre elmulik akkor nem.
14/17 A kérdező kommentje:
Nekem pont az a fura ebben, hogy akkor is kiirathatom magam, ha itthon vagyok az első gyermekemmel és teoretikusan nem dolgozom. Nyilván előtte aktív állományba kell magam tenni. Na de mi van, ha nem ír ki az orvos? Ha rá jön, hogy "kamuzok"? Akkor vissza rakathatom magam passziv állományba? Ez most hogy van?
Rengetegen csinálják ezt, sőt az anyukás fb-s csoportokban ezt ajánlják egészségügyi állapotttól függetlenül.
tegnap 19:54
15/17 Bogica0616 válasza:
Azért ajánlott mert kevés a gyes, ha nem lenne annyira kevés akkor nem mondanák ennyien. Gondolom ezet előre egyeztetik az orvossal, ha nem és rájön akkor nem ír ki és így jártál, de ilyen nem szokott lenni. Ha a főnököd jön rá akkor még amint tud megszabadul majd tőled. Vagy ha íbizán épp szörfözől nyaralász közben, ő meg látja, simán hívhat ellenőrt, hogy nézzék meg, mennyire vagy rosszul. Ha lebuksz vissza kell mindent fizetni plusz bünti lesz a vége., de ez is ritka nagyon.
16/17 anonim válasza:
Ne aggódj, ki fog írni. Mindenki így csinálja akinek van egy kis esze. Én is ezt fogom tenni. Leszarom kinek mi a véleménye erről. Beszélgethetünk arról is, hogy az egész terhesség alatt magàndokihoz jártam mert a magyar egészségügy egy fos.
17/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!
És kamuzni fogsz az orvosodnak, vagy nyílt lapokkal játszol?
tegnap 21:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!