Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Van olyan, hogy a nőgyógyász...

Van olyan, hogy a nőgyógyász nem ír ki táppénzre a második gyerkőcnél?

Figyelt kérdés
Ahogy látom nagyon sokan csinálják a második terhességnél, hogy míg otthon vannak az első babával visszavetetik magukat az aktív állományba utána pár nap szabi és elmennek táppénzre. Így kapják a GYED-et/GYES-t és közben jön a táppénzes ellátás is. Mi van akkor, ha az orvos nem ír ki? Ilyen előfordulhat?

febr. 1. 15:05
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

#20 Attól függ mennyit kerestél, mert van a táppénznek maximuma.

Amúgy ha a maximum alatt vagy, akkor ha több, mint 2 éve folyamatos munkaviszonyod van, akkor 60%-a és kevesebbet vonnak belőle, mint a rendes bérből.

Én pl pont akkor lettem jogosult 30 év alatti anyàk adókedvezményre, így a táppénz adómentes volt, ezzel kb. 15.000 Ft-al kaptam kevesebb táppénzt, mint amennyi a fizetésem volt terhesség előtt.

febr. 9. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!