Ha javaslatot ír a nőgyógyász tappenzre vételhez, egyből eljöhetek?
Engem októbertől kiíratott volna a nőgyógyászom, de novembertől kértem a háziorvostól, hogy kiírjon. Azt kérte, hogy novemberben menjek vissza a papírral, és úgy írt ki.
Érdemes lehet telefonon, emailben egyeztetni, ha csak időpontra fogad a háziorvos, kérhess időpontot.
Jobb, ha nem telik el sok idő az ajánlás kiadása (dátumozása) és a tényleges táppénzrevétel esetén.
Most gondolj bele: mondjuk már fizikailag, szellemileg nem bírod a munkát, oké. Sajnos ezt nem írhatják az ajánlásra. Helyette rákerül ilyen hogy görcsölsz, eseteleg megrövidült méhszáj, stb. Furán is nézne rád a háziorvos, meg a háziorvosra is egy esetleges vizsgálóbizottság, ha ezek "meg vannak állapítva" x nap, és 3-4 héttel később mész táppénzre.
Nekem úgy volt, hogy már tényleg nem bírtam agyilag a munkát, fájdalmaim is voltak a stressztől, de volt benn 3 heti szabim. Pont mielőtt elmentem szabira, szóltam a (magán) nőgyógyászomnak, hogy most már elég volt a melóból, de most szabira megyek egy darabig. Ő megírta a papírt, de előredátumozta, hogy kb a szabim vége előtt 2-3 nappal szóljon, és én akkor mentem táppénz állományba kérni magam, amikor lejárt a szabim.
Főleg ha magándokid van, ezt meg lehet szerintem beszélni.
Annyi, hogy a házidoki kb. havonta kér majd egy frissített ajánlást a táppénzen tartásról.
Jó babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!