Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » CSED, GyED témában tudnátok...

CSED, GyED témában tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Babát szeretnék, 13 éve dolgozom alkalmazottként, 2 éve félállásban, mert tanultam mellette, de lassan befejezem a sulit, és szeretnék még munkát vállalni, de a jelenlegi munkahelyem nem biztos, hogy tud teljes állásban foglalkoztatni. Ha most elkezdenék valahol pár órában még egyéni vállalkozóként is dolgozni és esetleg a következő hónapokban kiderül, hogy jön a baba, a kapott CSED-be az egyéni vállalkozás is beleszámítódna?

Köszönöm szépen!

tegnap 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Nem.

Ahhoz hogy két helyről kaphass ellátást, mindkettőben meg kell felelned a feltételeknek, azaz ev-ként is minimum 1 évnek meg kellene lennie, plusz járulékfizetési minimum is van ev-ként hogy számítson.

tegnap 18:53
 2/7 A kérdező kommentje:

És az esetleg, hogy az egyéni vállalkozásomat kb. 2 éve függesztettem fel, előtte nekem abból származott jövedelmem, számítana? Kb mennyi lehet a járulékfizetési minimum?

Köszönöm szépen, hogy írtál!

tegnap 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem számít.
tegnap 21:08
 4/7 A kérdező kommentje:
És ha pl. márciustól teljes állásban foglalkoztatnak?
tegnap 22:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt ugye tudod, hogy a "félállás" max. anyagi szempontból számít? Egyébként meg ugyanúgy 1 nap szolgálati idő tájt jelent a 4 és a 8 órás meló is.
tegnap 22:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem tudtam. Köszönöm szépen, hogy minden kérdésemre válaszoltál.

Szép napot!

ma 07:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Járulélokról meg annyit hogy attól függ milyen adózási formát választasz, egy katás pl. havi 50et fizet be. De a CSED megállapításánál visszaszámolnak valamennyit hónapot és az az előtti időszak átlagkeresetét veszik figyelembe. MÁK honlapján le van írva pontosan.
ma 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!