Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED, CSED és biztosításkérdés...

GYED, CSED és biztosításkérdés, segítenének?

Figyelt kérdés
Be vagyok jelentve augusztus 1.-től de július 15.-ére vagyok kiírva. Előtte nem voltam bejelentve tehát csak ez az idő számít bele a 365 biztosított napba ami a CSED,GYED-hez kell. Ilyenkor mi a teendő? A táppénzt gondolom felejtsem el, dolgozom szülésig, oké de így se lesz meg a 365 nap. Lehet valahogy kérelmezni hogy ezt a 2 hét hiányt elnézzék?

2018. ápr. 23. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Imádkozz, hogy kicsit túlhord, és méltányosságból megadják a csedet. De lehet, gyedet már nem fogsz kapni (bár azt apuka is kérheti munka mellett).
2018. ápr. 23. 10:54
 2/10 babyboom567 ***** válasza:
33%

van méltányossági csed gyed.viszont ha a méltányosságot akarod igénybe venni,akkor hagyd ki a csedet.Igényeld meg méltányosságon a gyedet,hiszen azt 2 évig kapod,a csedet meg fél évig.Mert csak az egyiket adják meg(ezt nekem a védőnő mondta annó mikor ezekről a pénzes dolgokról volt szó,hogy ilyen is van)

vagy te kapsz méltányosságon csedet- apa meg megigényli utána a gyedet

2018. ápr. 23. 11:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Van méltányossági kérelem, azt esetleg érdemes megpróbálni. Bár ha idő előtt jön akkor lehet sok fog hiányozni.

A védőnőt is megkérdezheted, biztos többet tud segíteni.

Egyébként nem kell végig dolgozzál, a táppénz is biztosításnak minősül. Csak ne igényeld meg semmiképp szülés előtt a csedet (mert ugye 28 nappal kiírás előtt már lehetne).

2018. ápr. 23. 11:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor igényeljem a GYEDET egyből és a CSEDET hagyjuk ki. Valaki azt nem tudja/tapasztalta esetleg hogy hány nap az amit elnéznek? Remélem nem jön sokkal előbb a baba és húzhatjuk ameddig csak lehet.
2018. ápr. 23. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal nem tudsz gyedet igényelni, csak a csed lejárta után.

A leglogikusabb, ha a csedet megigényled méltányossági alapon, a gyedet meg majd apuka igényli. Csak akkor majd neked fizetned kell a TB-det (kb 7.000 Ft/hó).

2018. ápr. 23. 11:54
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Nem kell fizetnie a TB-t hiszen van bejelentett munkaviszonya.
2018. ápr. 23. 12:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Probald meg a Csedet megigenyelni.

Egészségügyi járulékot nem kell fizetned!mert ha nem kapod meg a Csedet,gyest alanyi jogon igényelhetsz.

2018. ápr. 23. 12:19
 8/10 babyboom567 ***** válasza:
23%
akkor is jobban jár másfél év gyeddel mint 6 hónap cseddel.
2018. ápr. 23. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
Akkor kell fizetnie TB-t, ha a férje megy gyedre. És a munkáltatónál meg fizetés nélküli szabit kell kérnie. ÉS akkor a munkáltató nem fizeti a TB-t.
2018. ápr. 23. 12:59
 10/10 A kérdező kommentje:
A férjem nem tud GYED-re menni mert Ausztriában dolgozik és ott van bejelentve. :/
2018. ápr. 23. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!