Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A GYES beleszámítódik a...

A GYES beleszámítódik a nyugdíjba?

Figyelt kérdés

Jelenleg 4 órás bejelentett állásom van és mellette GYESen vagyok. Most úgy néz ki megszűnik a munkám. A kérdés, hogy ezután a GYES beleszámít a nyugdíjba?

Köszönöm

2020. szept. 25. 17:22
 1/2 anonim ***** válasza:
52%
Asszem bele, de csak max 8 évet lehet összehozni, tehát ha 4 gyerekkel 10 évig lennél, akkor is csak 8. Azt nem tudom, a részmunkaidő hogy befolyásolja.
2020. szept. 25. 17:29
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Mivel GYES mellett dolgozol is, ezért még a nők kedvezményes nyugdíja szempontjából is beszámít jogosultsági időnek. Ha a munkaviszonyod megszűnik és csak GYES-en leszel, akkor az összes szolgálati időbe be lehet számítani, jogosultsági időbe viszont csak annyit, amennyit a törvény ehhez előír.

Részletesen és hivatalosan itt olvashatsz erről pontosabban: [link]

Ha valami nem világos, nyugodtan írj rám privátban, 22 évig foglalkoztam nyugdíjmegállapítással, 2 éve már nem ebben dolgozom, de még azért képben vagyok, tudtommal extrém nagy változások ezügyben nem voltak, meg könnyebben utána is tudok nézni.

2020. szept. 25. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!