A GYED letelte után lehet igényelni álláskeresési járadékot? Ha igen, akkor azt miből számolják, a Gyed-ből vagy a fizetésből?
Figyelt kérdés
Hamarosan letelik a Gyeden, de nem tudok visszamenni a régi munkahelyemre, mert 120 km a lakóhelyemtől. Szeretnék a közelben munkát keresni.
Azt tudom, hogy Gyes mellett nem lehet valaki álláskereső. Így a Gyed után vagy igénylem a Gyest vagy elmegyek munkanélkülire? Persze ezt csak én gondolom így, de javítson ki, aki ebben kompetens.
Anyagilag azért az utóbbi lenne jobb.
De mi van akkor ha 3 hónap alatt nem találok munkát? Akkor megigényelhetem onnantól a Gyest vagy már nem?
Köszönöm a válaszokat!
2020. szept. 21. 11:54
2/4 anonim válasza:
Tessék. Ezt a 2 hivatalos leírást találtam. Ha a gyermek betöltötte a fél éves kort lehet menni dolgozni gyes mellett.
3/4 anonim válasza:
Szia! Én úgy csináltam, hogy a gyed végén megszüntettem a munkaviszonyom és igényeltem az álláskeresési járadékot. A maxot kaptam, mivel 8 éves munkaviszony után mentem szülni. A 90 nap letelte után pedig megigényéltem a gyest, attól a hónaptól, ahogy letelt az álláskeresési. Amennyiben találsz gyorsan munkát, kapod a GYES-t is és a fizut is, amíg 3 éves nem lesz a gyermeked. Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan :)
4/4 anonim válasza:
3.
Miért mondtál fel a munkahelyeden? Tudtad már akkor, hogy biztosan fogsz munkát találni, volt helyed 3 hónap múlvára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!