Táppénzt megszüntethetik?!
Persze, ha nem volt elég biztosítási időd, vagy már 8as kóddal elhasználtál belőle?
Mióta dolgozol jelenlegi munkahelyeden? Előtte dolgoztál? Volt megszakítás az utóbbi 2 munkahelyed között? A táppénzed kezdetétől megelőző 1 évben voltál táppénzen?
Táppénz maximum egy évig jár, de ha ettől kevesebb munkaviszonyban töltött nappal rendelkezel, maximum annyira vagy jogosult amennyi napja dolgozol.
Ha nem leszel jogosult táppénzre vagy vissza kell menned dolgozni, vagy ha nem tudsz visszamenni, akkor szünetel a biztosításod. Ha szünetel a biztosításod, fizetned kell a tb járulékot és nem biztos, hogy csedre/gyedre jogosult leszel.
Ha március végétől teljesen legálisan dolgozol? Voltál táppénzen azóta? Mikor jöttél el táppénzre? Van 30 napnál több megszakítás a 2 váltás között?
Azt szeretném kideríteni, hogy kimeríthetted e a kereted, de sajnos ehhez több adat kell.
Ugyan ezeket kérdezném. Mióta vagy táppénzen? Mert ha csak pl 8-9 hónapot dolgoztál, akkor nem tudsz annyit táppénzen lenni mint aki évek óta dolgozik egy helyen.
Lehetséges igen, de nem tudom a gyedre meg a csedre milyen hatással van. Erről érdeklődj a munkaügyön szerintem.
Igen, lehetsèges, hogy megszűnik a táppènz, ha nem rendelkezel megfelelő mennyisègű jogosultsági idővel.
Táppènzen annyit lehetsz, amennyit előtte dolgoztál. Ha a munkahely váltás között 30 napnál több telt el, már "újra indul" a számolás, ès csak a jelenlegi munkahelyeden eltöltött idő számít a táppènz esetèben (CSED-GYED-nèl nem így van). Azt tudom elkèpzelni, hogy már a terhessèg előtt is voltál táppènzen, ès most is már a terhessèg elejètől azon vagy, vagy pedig kèsőbb lettèl bejelentve, nem március vègèn.
Sajnos csak annyit tudsz tenni, hogy visszamèsz dolgozni. Ha nem tudsz visszamenni, ès táppènzre se vagy jogosult, akkor a biztosításod szünetel, egyrèszt fizetned kell magad után a tb-t, masrèszt CSED-re, GYED-re se leszel jogosult, mert annak is az egyik feltètele, hogy a szülès napján èlő biztosítási jogviszonnyal kell rendelkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!