A fonokom megakarja változtatni a napi bejelentést 8orarol 4re, babát szeretnék és ha 4oraban leszek bejelentve kevesebb lesz a gyed is? A tobbi lent
Mar 3-4eve dolgozok a munkahelyemen es most jo lenne egy babóka, de pont most jelentette be a fõnok hogy a jovo honaptol valtozas lesz.
Mi pont ebben a honapban kezdtuk el a probalkozast.
Mi lenne a jobb:ha alairnam a 4oras bejelentest vagy ha nem irnam ala vallalva a rizikot h elkuld?
Van sajat kis vallalkozasom is, ami neha megy, neha nem, mit tehetnék ez esetben?
Megmondanám, hogy nem szeretném aláírni mert elkezdünk próbálkozni.
Ha van benne becsület, akkor megérti, ha nem akkor nincs ertelme maradni
Te 5szor megkerdezted, Vagy 10en leirtak elottem, en is leirom.
Nem irnam ala, valts mukkahelyet.
Hat ugye a legfontosabb dologrol nem esett szo. Nyilvan nem az a lenyeg hogy 4 vagy 8 oraban vagy hanem hogy mennyi a hivatalosan leadozott bruttod. Ez nyilvan a fele lenne a mostaninak. Pont igy vuselkedik majd a gyeded es a cseded is.
Ami eselyed van. Ha teherbe esel az alairas elott es elmesz tappenzre akkor a 8 orasbol fognak mindent szamolni es nem is kell alirnod a modositast sem.
B opcio hogy gyorsan masik munkat keresel es megvarjatok a probaido veget.
Két hónapos a kérdés, remélem nem írtad alá a szerződésmódosítást.
1. A fizetésed le fog csökkenni, nyilvanvaló hogy a munkáltatód kevesebb járulekot akar fizetni, és minden járulék a bruttó alapjalán kerül számolásra.
2. A babaval kapcsolatos ellátásokat a jogosultsag kezdő napjától visszafele számolva 9 hónapból számitjak ki. Jogosultság kezdőnapját kózvetlenül megelőző 3.hónap utolsó napjától visszafele 180 nap jövedelme.
Tehat ha a fizetésed jan 1-től lecsökke t mondjuk a felével, nagyon rosszul fogsz járni. Most is és ha baba születik méginkább.
Hogy lehet bizalmad olyan fele aki elvarja hogy fele annyi járulekot és bért fog fizetni hivatalosan megis órat fog ledolgoztatni??? Megkérdezett téged hogy ez megfelelő-e neked vahy csak közölte?
Jesszusom ne légy olyan ostoba hogy aláírod. Munkaerő hiány van, és magatoktól veszed majd el a penzt ha aláírod és igy fogsz szülni. Bár már gondolom megszületett a döntés...
Kedves utolsó. Koszonom szepen a válaszod.
Sajnos.úgy alakult hogy elmentem onnan, kicsit eldurvult a helyzet azon a munkahelyemen.
Most munkanelkuli vagyok, sajnos nem volt benne annyi tisztelet amennyi kellett volna hogy legyen, nyílván én is hibáztam..nem volt aki tanacsoljon es akkor pillanatnyilag nem volt kilátásban mas munkalehetõség, ill.mondta h azonnal irjam ala maskulonben elkuld, ill.azt is mondta hogy ha baba lesz akkor visszavaltoztatja nekem ,bizzak benne. Siettetett, es nem tudtam atgondolni igy alaortam..sajnos.. de par nap utan beadtam a felmondasom, igy kozos megeggyezessel elmentem a felmondasi ido lejárta.után.
Sajnos kezdett kulonbseget tenni koztem es a.tobbi dolgozo kozott azert mert en felmondtam. Tobb munka , hetvegekkent engem osztott be stb. Vegűl sajnos az utolso nehany napot betegszabikent toltottem, ugyanis az utolso nap amikor hazajottem hanytam , elegge kivoltam a stressz miatt.
A lenyeg most vége, inkabb talalok normails helyet , ha babat vartam.volna.azon a helyen nem.lett volna jó, hiaba maradt volna a 8oras bejelentes, mert maskepp viselkedett volna velem mint a tobbivel , mivel a felnondasi.idoben is.kulonbseget tett.
Tehat most keresek munkat , valószínű lesz is hamarosan, remélem ...
koszonom a valaszod
Februartól lépett érvénybe a 4órás bejelentés, amit nem irtam alá így elbocsájtott.
Most lejárt a munkanélkülim , és közbe összejött a baba.
Lehetséges lenne valamilyen terhességi vagy családi támogatás ?
mert munkát nem sikerűlt találnom és közbe kiderűlt babát várok 😊.
Honnan lehet igényelni valamilyen támogatást ha van egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!