Ha egy gyerek két évesen nagyon rossz szpkásokat vett fel, azon lehet még változtatni? Hogyan és mennyi idő?
Meg lehet változtatni, nevelni kell....ebben a korban ez igen nehéz, de ilyenkor kiemelten kell figyelni rájuk, segíteni, mert az óvodai-iskolai viselkedés alapjai ezek.
A környezetemben van egy nagyon érzékeny kisfiú. 2 evesen bármi nem tetszett neki sikított. Nem sírt, nem rombolt hanem sikítani kezdett, de úgy hogy szívinfarktust lehetett mellette kapni. Az anyukája - akkor nevettünk rajta - légzési technikákat kezdett el tanítani - igen, 2 éves gyereknek!! - hogy mikor mérges vagy hisztis, félrevonul, levegőt beszív, kifúj stb. Mikor legkozelebb mentunk hozzájuk játszani, a kisfiú maga alkalmazta tök egyedul.a technikát mikor a lányom kivette a kezéből a játékot. Csak lestem.
Az én kislányom mikor 1-2 évesen hisztizni kezdett, megfogtam, bevittem a szobájába magunjra csuktam az ajtót és azt mondtam: itt most sirhatsz, uvolthetsz, ha megnyugodtál szólj, és kimegyünk. Uvoltott 2 percet aztán odajött hüppögve "megnyugodtam". Ezt eljátszottuk 10szer azóta ha rátör a hiszti, picit félrevonul majd jön hogy megnyugodtam. Szóval ez tanítható, ha az ember foglalkozik vele. Ezért nem is tartom jó ötletnek a hiszti figyelmen kívül hagyását. Vagyis nem minden esetben.
"Nem vett fel rossz szokásokat, csak tombol a dackorszak."
egy példa volt, amit írtam, sajnos biztos, hogy felvett rossz mintákat, egyértelmű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!