Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy kezdjem a bejelentést,...

Hogy kezdjem a bejelentést, ha kismamiként ki akarom használni a gyed exrát? (Lent kifejtem)

Figyelt kérdés
Betőltötte az 1évet a fiam, és újra kismama lettem. Ki akarom használni a gyed extrát, hogy táppénzt és gyedet egyszerre kapjak. A kérdésem az hogy szerintetek a munka helyemen csak azt mondjam, hogy vissza akarok jutni álományba, és ha minden elintézőtött akkor jelentsem be hogy kismami vagyok, és eljövök táppénztre, vagy ezzel kezdjem?
2015. dec. 10. 21:26
 1/3 anonim ***** válasza:
úgy a legegyszerűbb, hogy bejelented, visszamész. akkor a bejelentést követően 30 nap múlva köteles visszavenni, ez ugye a felgyűlt szabik kivételével kezdődik. közben elballagsz az orvoshoz aki kiír. de mondjuk jó lenne ezelőtt megbeszélni vele, mert ha akkor közli, hogy ő bizony nem csal és ok nincs a tp-re, akkor valóban vissza kell állnod a munkába
2015. dec. 10. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, úgy érdemes eljárni, ahogy első írta, de ha nem életbevágóan fontos az a tp, én átgobdolnám, mert a munkáltatónak plusz költség és ha oda akarsz visszamenni a gyerekek után, nem biztos, hogy népszerű leszel ezzel. (Én emiatt nem éltem ezzel, pedig még egy hónap gyes is becsúszott.)
2015. dec. 10. 22:05
 3/3 anonim ***** válasza:
83%

Ha ki akarod használni a gyed extrát,akkor menj vissza dolgozni!

Ugyanis erre találták ki, nem táppénz-csalásra!

Egyébként sem leszel túl népszerű ezzel a húzással!

2015. dec. 11. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!