Meg lehet még változtatni egy 5 napos baba nevét?
Nálunk hasonlóképp a férjem ragaszkodott, hogy a saját nevét kapja a fiunk, és én választottam második nevet. (Bár én nem bántam különösebben, tudom, hogy ez a férfiaknak fontos.) Aztán amikor megszületett, magától mondta a férjem, hogy használjuk inkább a második nevet, mert zavaró, hogy ketten vannak ugyanazon a néven. A másodiknál már tudatosan így választottunk, egy nagyszülőktől örökölt név, és egy különlegesebb, és a másodikat fogjuk használni.
Szóval ennyi, mindig hozzá kell tenni, melyik nevet használjátok, és kész. Néha vannak belőle vicces szituk, a múltkor a védőnő (először voltunk nála) elkezdte az első nevén szólítgatni, és mivel nyilvánvalóan füle botját sem mozdította a gyerek, kérdezte, süket-e.
Ha még nem anyakönyvezték, akkor nyugodtan. Azt úgyis nektek kell intézni. Kb mindegy, mi szerepel a kórházi papíron.
De ha megkapta az általad kívánt nevet is, akkor mit akarsz rajta változtatni? Hívd úgy, aztán ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!