Meg lehet még változtatni egy 5 napos baba nevét?

Miért nem a második nevét használjátok? Meg kell beszélni hogy úgy hívjátok és kész. Az én fiam második névként kapta az apja nevét - az első nevén hívjuk. A lányomnak viszont a második nevét fogjuk használni ha megszületik, mert ugyanarra a hangra végződik mint a vezetékneve, ezért jobban hangzik egyben ha közé teszünk egy másik keresztnevet.
Szóval ilyesmi miatt szerintem nem kell megváltoztatni a nevét, hanem ti szólítsátok a második keresztnéven és kész. Aki "kicsi Sanyikázza" arra rá kell szólni hogy ne úgy hívja.

Ezért teljesen felesleges a két keresztnév. Ha mindenkire rászóltok, hogy a Sándort ne használja, akkor meg minek?! Ez egy név, arra való, hogy valakit így hívjanak. Totál elveszti a funkcióját.
Én megváltoztatnám, és egy keresztnév maradna csak, amit MINDKÉT szülő egyaránt elfogad.

Már bocs az őszinteségért, de én ebben a helyzetben nem látok problémát a férjed makacsságán kívül, hogy márpedig Sanyikának kell a gyereket hívni.
A férjed eleve tudta, hogy te nem szeretnéd ezen a néven szólítani, az pedig nem igaz, hogy a kétmillió adható férfinévből (elnézést a túlzásért) egy sem tetszett neki. Adhattátok volna második névnek a Sándort,de az,hogy melyik nevén szólítsátok, közös megegyezéssel kellett volna történnie, annak mi értelme van ha két neve van, de úgy is azt használjátok amit ő akar? Én erről beszélnék a férjeddel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!