Hogy tudják azt megcsinálni anyukák, hogy nem mennek vissza dolgozni mikor a gyerek 2 éves lesz?
Pl. ha van megtakarítás, örökség, vagy jól keres apuka, vagy jön a következő gyerek zsinórban. Olyan is van, hogy sajnos tartósan beteg a gyerek és ezért nem tud anya visszamenni dolgozni.
Én most mentem vissza, ebben a hónapban kezdtem miután letöltöttem a felhalmozódott szabim. Júniusban töltötte a 2 évet a fiam. Nálunk sajnos nincs bölcsi, így a beosztásommal variálok (megadom hogy melyik napokon tudok menni, akkor vagy apuka van itthon, vagy a mamánál van - de igyekszünk minél kevesebbszer segítséget kérni anyukámtól). Nálunk 12 órás munkarend van, így nem kell minden nap mennem egyébként sem. Jövő hónaptól kérvényeztem a részmunkaidős állást (6 órásnak felel meg, így 1 műszakban 2-t fogok ledolgozni) mert egyelőre úgy könnyebb lesz megoldani míg jövőre be nem tölti a 3 évet és oviba mehet.
Szia! Nagy lakásfelújítást nem érdemes csinálni, mert a kicsi/k durván amortizálják majd. Áldom az eszem, hogy nem cseréltünk bútorokat. Egyébként sok mindent házilag is kivitelezhettek, ha ügyesek vagytok...pl festés, padló lerakás.
Spórolni meg úgy tudtok, hogy tényleg csak azt veszitek meg, amire valóban szükségetek van. Írd a kiadásokat tételesen néhány hónapig, az nagyon motiváló. Aztán lehet mikor megszületik a babátok rádöbbensz, hogy Te ezt nem bírod 3 évig. Van ilyen, attól nem vagy kevesebb. A gyereknek is jobb egy kiegyensúlyozott gondozó, mint egy idegbeteg vagy depis anyuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!