Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy tudják azt megcsinálni...

Hogy tudják azt megcsinálni anyukák, hogy nem mennek vissza dolgozni mikor a gyerek 2 éves lesz?

Figyelt kérdés
Mert ugye utána ha jól tudom nagyon kevés pénzt kapunk, és ezért szoktak bölcsibe menni a gyerekek. Egyik ismerősöm elítéli a bölcsit,ő biztos nem viszi,de akkor hogy élnek meg 1 fizetésből? És mivan akkor ha nem dolgozik kapja azt a keveset és jön a 2. baba. Akkor hogy fog pénzt kapni ha megszületik?

2019. aug. 5. 14:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
75%
19. Ezt nem tudom elképzelni. Hitel nélküli házunk van, de még így se. Persze tudom a megszokott igényekből nehéz leadni és mi nyilván máshoz vagyunk szokva, mint akikről te írsz.
2019. aug. 5. 21:26
 22/27 anonim ***** válasza:
79%
Én visszamentem fél évre dolgozni, de úton a 2. baba, eljöttem táppénzre. Ha megvan ugyanaz a munkahelyed, ahonnan az elsővel eljöttél, nem kell a 2 gyerek között visszamenni dolgozni, ugyanúgy fog járni a csed+gyed is. Sőt táppénzre is elmehetsz. A nagy, és a kicsi után is járnak a juttatások, azért együtt az már nem feltétlen rossz pénz.
2019. aug. 5. 21:54
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Pl. ha van megtakarítás, örökség, vagy jól keres apuka, vagy jön a következő gyerek zsinórban. Olyan is van, hogy sajnos tartósan beteg a gyerek és ezért nem tud anya visszamenni dolgozni.

Én most mentem vissza, ebben a hónapban kezdtem miután letöltöttem a felhalmozódott szabim. Júniusban töltötte a 2 évet a fiam. Nálunk sajnos nincs bölcsi, így a beosztásommal variálok (megadom hogy melyik napokon tudok menni, akkor vagy apuka van itthon, vagy a mamánál van - de igyekszünk minél kevesebbszer segítséget kérni anyukámtól). Nálunk 12 órás munkarend van, így nem kell minden nap mennem egyébként sem. Jövő hónaptól kérvényeztem a részmunkaidős állást (6 órásnak felel meg, így 1 műszakban 2-t fogok ledolgozni) mert egyelőre úgy könnyebb lesz megoldani míg jövőre be nem tölti a 3 évet és oviba mehet.

2019. aug. 9. 10:00
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát az öröklést vagy a jól kereső férjet értem. De egy fiatal pár akik 3-4 éve dolgoznak( mint mi) nem tudom hogy tudnak annyit takarékoskodni,hogy elég legyen úgy h lakasfelújítás is volt a baba előtt. Jó az is igaz,hogy nem nagyon spórolunk jelenleg semmin. De már érlelődik bennem,hogy nagyon oda kéne figyelni,hogy mire költünk.
2019. aug. 10. 19:51
 25/27 anonim ***** válasza:
74%
Én igénylem, hogy teljesítenem kelljen, hogy érjek is el valamit. A barátnőm már az egy hónapos kibabával unatkozik otthon, be van szűkülve, még úgyis, hogy barátnőzik ő is néha, meg járnak sétálni stb. Nem bírja. Alig várja, hogy mehessen vissza végre dolgozni, és én is ilyen vagyok, nemhogy még évekig otthon lenni...
2019. aug. 10. 20:45
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nagy lakásfelújítást nem érdemes csinálni, mert a kicsi/k durván amortizálják majd. Áldom az eszem, hogy nem cseréltünk bútorokat. Egyébként sok mindent házilag is kivitelezhettek, ha ügyesek vagytok...pl festés, padló lerakás.

Spórolni meg úgy tudtok, hogy tényleg csak azt veszitek meg, amire valóban szükségetek van. Írd a kiadásokat tételesen néhány hónapig, az nagyon motiváló. Aztán lehet mikor megszületik a babátok rádöbbensz, hogy Te ezt nem bírod 3 évig. Van ilyen, attól nem vagy kevesebb. A gyereknek is jobb egy kiegyensúlyozott gondozó, mint egy idegbeteg vagy depis anyuka.

2019. aug. 21. 22:21
 27/27 A kérdező kommentje:
Igen amit tudtunk magunk csináltunk,de felújítani muszáj volt mert estek le a csempék a fürdőben,meg szakadt volt a tapéta,padlószőnyeg volt több helyen azt én nem szeretem,nehéz tisztán tartani(kutya is van).A konyháról ne is beszéljünk olyan volt. Az első baba megvan,9hós, én bírnám itthon csak hát pénz is kéne. Nem kapok most olyan rosszul,de a fele hiteltörlesztésre megy. Most átfestettem a hajam,hogy ne kelljen havonta 10ezerért fodrászhoz menni és lecseréltük a pelust dm-esre,igy az is fele annyi. A körmömet is megpróbálom magamnak csinálni. Most ezek jutottak eszembe.
2019. aug. 22. 05:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!