Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy tudják azt megcsinálni...

Hogy tudják azt megcsinálni anyukák, hogy nem mennek vissza dolgozni mikor a gyerek 2 éves lesz?

Figyelt kérdés
Mert ugye utána ha jól tudom nagyon kevés pénzt kapunk, és ezért szoktak bölcsibe menni a gyerekek. Egyik ismerősöm elítéli a bölcsit,ő biztos nem viszi,de akkor hogy élnek meg 1 fizetésből? És mivan akkor ha nem dolgozik kapja azt a keveset és jön a 2. baba. Akkor hogy fog pénzt kapni ha megszületik?

2019. aug. 5. 14:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk nem keres jól a férjem, az én fizum 2.5x annyi, így nem tudom hogy lesz...

Ha felveszik, akkor megy bölcsibe 2 evesen, ha nem (itt varolista van) , arra osszegyujtottunk annyi pénzt hogy tudjak maradni és ki tudjuk belőle egészíteni a férjem fizujat.

36 hkm

2019. aug. 5. 15:33
 12/27 anonim ***** válasza:
91%
Én visszamentem,amikor 2 éves lett. De nem lett volna muszáj, a férjem bőven jol keresett ahhoz,hogy otthon legyek,ameddig csak akarok. De én szerettem,szeretek dolgozni. :)
2019. aug. 5. 15:36
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sajnos muszáj volt otthon maradni, mert megszűnt a munkahelyem, így nem volt hová visszamennem dolgozni. Így viszont marha nehéz volt állást keresni, és interjúra járni kicsi gyerekkel, ördögi kör volt. Mire végre felvettek volna egy szuper munkahelyre, sorscsapásként tudtuk meg, hogy van egy komoly betegsége a gyermekemnek, és hónapokig tartott a teljes kivizsgálás, és a gyógyszerbeállítás, így vissza kellett utasítanom az állást. Ugyanis a doki nem adott "közösségbe járhat" igazolást, csak ha beállították a megfelelő mennyiségre a gyógyszert.

Aztán az ovi első éve katasztrófa volt, mert nátha hátán nátha, bárányhimlő, stb. Két hét ovi, két hét betegség. Nem is tudtam volna dolgozni menni, mert egyik munkáltató sem tűri, ha ennyit távol van a dolgozó. Végül már 5 éves volt, mire végre normális állást tudtam vállalni. :(

2019. aug. 5. 15:53
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

Mert az apa jól keres. Például nálunk a családban van egy olyan eset, hogy 2 gyereket terveztek, de az anyukának nem igazán lenne jól fizető munkája, és amúgy is tök jól belejöttek a gyerekezésbe, így lett egy harmadik, és ha a teljes adókedvezményt igénybe veszik (márpedig igénybe veszik, mert a férj keres annyit), az kb annyi, mint amennyit a feleség keresne. Ő pedig marad otthon.

Amúgy ha megvan a munkaszerződés, akkor teljesen mindegy, mert ha még az érvényes szerződés alatt lesz terhes a nő, akkor ugyanúgy kezdődik minden elölről, jár minden. Az említett családnál is ez volt.

2019. aug. 5. 16:01
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Előre spóroltunk és soha nem éltünk akkora lábon, amekkorán csak tudtunk volna. 35 vagyok, nem lesz tesója, így inkább kimaxoljuk a vele tölthető időt és örülünk, hogy megtehetjük. A férjem jól keres, ha minden úgy megy tovább, ahogy most is, akkor nem fogjuk megérezni a változást anyagi téren. Egyébként is érzékeny lelkű kisfiú és nagyon anyás-apás, nem az a bölcsiérett típus. Nem kell ahhoz havi fél millió. Mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Vagy addig se. Egyszerre mindent nem lehet. Lemondások vannak, de a lényegre mindig ügyelünk: minőségi étkezés, védőoltások, rengeteg törődés, játék és szetetet, na meg jó adag türelem és humor a dackorszakhoz, amiből így jut bőven :)

De tudom, hogy ezt nem mindenkinek van lehetősége megadni és azt is, hogy valakinek túl sok 3 évig otthon. Én szerencsésnek érzem magam emiatt.

2019. aug. 5. 16:11
 16/27 anonim ***** válasza:
45%

"Nem mindenki rohan vissza dolgozni azért, mert a gyerek 2 éves lett."

Nem valóban. Van akinek kielégítő 9-10 évig a házvezetőnő szerep, wc pucolás, meg pörkölt kavargatás mint élete fő műve.

120 nm-es kertesházban élünk, de nekem eszembe nem lenne 10 évig azért nem dolgozni, mert ekkora a ház. Ennyi időre hagyni a jó fizető munkámat (bár gondolom aki 10 évig mereszti otthon, annak olyan sosem volt). Mondjuk nálunk a ház, és a gyerek is közös felelősség, nem kell lestrapált házmimaminak lennem, aki egyedül viszi a hátán a 120 nm-ert. Nálunk a férjem is tud finom vacsit csinálni, meg a porszívót is tudja mire való.

2-3 évig otthon lenni mondjuk teljesen természetes, egy kis előre gondolkodás, takarékoskodás, és nem is kell feltétlenül milliomosnak lenni ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen. Sok helyen pl bölcsi sincs.

Amúgy ha jön a 2. baba, akkor újra jogosult lesz csed-re gyed-re.

2019. aug. 5. 17:12
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

4 órásban dolgoztam, volt idő, hogy itthonról is.

Nem vagyunk egyformàk, vannak családok igenis, ahol kényelmesebb ha a nő otthon van.

De ez mindenkinek magànügye.

2019. aug. 5. 17:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Hat rengeteg olyan pasi van aki br. 700 ezer és 2 milla között keres. Ők azer megoldjak hidd el. Nyilván ahol apa hazatolja a br 300-at ott nem.
2019. aug. 5. 21:01
 19/27 anonim ***** válasza:
68%
18, a bruttó háromszáz több, mint két minimálbér, és bizony abból is nevelnek gyereket. Úgyhogy de, bruttó 300 mellett is meg lehet tenni, hogy otthon maradj három évig.
2019. aug. 5. 21:12
 20/27 anonim ***** válasza:
73%

Hát nálunk én (anya) keresek bruttó 900-t, nyilván ezért is megfontolando a dolog. Én csak akkor nem megyek vissza, ha a gyerek igényei miatt nem lenne ajánlott a bölcsi/nem vennék fel vagy jönne a kistestvér, ezért raktunk félre.

De az igaz, hogyha a férjem keresne ennyit más lenne, és az is más, ahol az anya keveset keresett és a gyes és a fizu között nem 500 ezer a különbség, hanem 100 ezer...

2019. aug. 5. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!