Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Már kezdjem el mosni a fogát?

Már kezdjem el mosni a fogát?

Figyelt kérdés

Ti mikor kezdtétek el mosni a babátok fogát?

Mikortól érdemes?És mivel?Fogkrém+fogkefe?

Vagy csak sima újjal és vízzel?

10 hónapos amugy,és 7 foga van.Mindenevő,ha ez számít valamit. :D

2013. nov. 14. 18:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%
már rég el kellett volna kezdeni mosni neki!!! amikor az első kibújik, már azt is mosni kell!!
2013. nov. 14. 18:31
 2/14 A kérdező kommentje:

Óóó igen?

Első baba és senki sem mondta,hogy mosni kellene,legalábbis az orvos nem mondta.

Védőnőnk nincs,vagyis 3 hónapja nem nézett felénk se...

2013. nov. 14. 18:33
 3/14 anonim ***** válasza:
azért elkésve még nem vagytok! :)) próbáld meg kis fogkefével és Nenedent fogkrémmel mosogatni neki fürdéskor. ha tudja, akkor csinálhatja ő is, miközben te is mosod a tiéd és ő utánoz. :)
2013. nov. 14. 18:44
 4/14 anonim ***** válasza:
38%

Én hozzátenném, hogy nem nagy tragédia ha nem fogja hagyni, hogy te mosd meg. Ilyen kicsiknek néha az is elég ha csak rágcsálják a fogkrémes fogkefét.

Egyébként egy fog is tönkre tud menni, fölösleges várni, míg kibújik az összes.

2013. nov. 14. 18:48
 5/14 anonim ***** válasza:
28%

Hát ezt nem szokták mondani, nekünk sem mondták, de teljesen logikus, hogy már az első fogaktól mosni kell, mivel eszik-iszik. HA mindenevő, akkor pláne, de az anyatejnek is van cukortartalma, szóval amint kibújik az első fogacska, el kell kezdeni fogat mosni. Főleg, mert a tejfogak könnyebben romlanak, és ha már van rossz foga, akkor rossz lesz a száj ph értéke, ami a többi fog romlását is elősegíti.

Amíg nem tudja kiköpni, addig érdemes fluorid mentes fogkrémet használni, pl Nenedent tanulófogkrém, ehhez van ujjra húzható szilikon fogkefe is, de vehetsz hozzá rendes fogkefét a korának megfelelően. Nekünk a fogkefe jött be...

2013. nov. 14. 18:55
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor holnap elmegyek és beszerzem a kellékeket hozzá és nekileselkedünk a fogmosásnak! :D

2013. nov. 14. 19:10
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

Nekem anno anya 1,5 éves korom után kezdte mosni a fogaim mégsem rohadtak ki.

A lányom 11 hónapos, most bújt ki a 4. foga, nem sokára tervezek neki venni fogkefét.

2013. nov. 14. 20:27
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy el lehet kezdeni nagyon korán a fogmosásra tanítani, de alapvetően nem az fogja megakadályozni, hogy rossz legyen. Ő írt fel fluor tablettát, és azt mondta az sokkal többet ér, mint a fogmosás, az fogmosást csak azért érdemes elkezdeni, hogy később magától is mossa majd a fogait.
2013. nov. 14. 20:36
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Én is pont ekkor kezdtem el mosni fiam fogát. 10 hónapos volt, és 7 foga volt kint. Signal gyerekfogkefét és Gabi tejfogkrémet vettem neki, és azzal csináltam.
2013. nov. 14. 21:10
 10/14 anonim ***** válasza:
53%

Nekem sem mondta külön senki, hogy mosni kell a fogát, de számomra magától értetődő volt. Meg azért az ember általában utánaolvas a baba gondozásával kapcsolatos dolgoknak, főleg ha nem tud valamit... na mindegy.

Szóval igen, mindenképp kezd el mosni a fogát, ha eddig nem tetted. Mi ujjra húzható szilikonos fogkefével mostuk az első fogakat, amikor már több volt egymás mellett, akkor váltottunk rendes sörtés gyerekfogkefére. Mindenképpen fluoridmentes fogkrémet használj addig, amíg nem tudja kiköpni, mert azt nem baj, ha lenyeli.

Számíts rá, hogy nem fog neki tetszeni a dolog, ha nincs hozzászokva.

2013. nov. 15. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!