Fogzásra fájdalomcsillapító? Ez komoly?
Szia!
Nekünk a gyerkőc az őrlőfogainál 39 fokos lázat produkált.
Úgyhogy ő lázcsillapítót kapott.
Viszont a fájdalmat jól tűrte.
Csak kicsit sokat harapott belénk.
Aztán ahogy kibújt a fog, elmúlt a láz is és a harapdálás is.(Rágóka fakanál kenyérhéj nem volt jó neki)
A mi esetünk a következő: 1 éves a pici fiam, akinek 7 foga jön egyszerre. Nappal egyszer aludt 45 percet, vagy 1,5 órát visszaaltatással. Éjszaka ha már 1 órát végigaludt, összetettem a két kezem, mert egyébként 30-45 percenként fenn volt, de az utóbbi napokban már volt, hogy vissza sem aludt, csak sírt kb fél órát. Ez 2 hónapja tart. Nappal olyan fáradt volt, hogy bármit csináltam vele, semmi nem volt jó, mert mindenért csak sírt. Ha a tesója hozzáért, akkor meg visított. Mivel már mindent kipróbáltam, ami van, homeopátia, borostyán lánc, Panadol, nurofen, algoflex benuron, számtalan gél és semmi nem használt. Volt hogy adtam neki germicid kúpot, ami szintén annyit ért, mint halottnak a csók. Gondoltam arra is, hogy még tart a szeparációs szorongás és az aznapi ruhámat behajtogattam az ágyába, adtam neki cumit, cumisüveget, különféle löttyökkel, de csak a cici volt neki jó. Na, mivel ő is meg én is már totál ki voltunk bukva, elmentünk orvoshoz, aki azt mondta, hogy tényleg annyira fáj neki, hogy nem használ semmi, viszont most meg már annyira ki van merülve, hogy attól sem tud nyugodtan aludni. Ezért cataflam cseppet és calciumuscot írt fel, valamint a vigantolt kell tovább adni. Ezt a kúrát 6-7 napig csináljuk, és addigra rendbe kell jönnie. De szépen most már ki tudja magát pihenni. Igaz így is fenn van 2.5-3 óránként, de az nem olyan vészes. Mikor megy ki a hatása a cataflam cseppnek, akkor kel megint gyakrabban.
Nos ezek után és azt mondom, hogy az agyrém nem a fájdalomcsillapító használata, hanem az, ha az ember nem tud segíteni a gyerekének.
Kedves Kérdező! Tedd össze a két kezed és adj hálát az égnek, ha a te kicsi babád könnyen viseli a fogzást, mert az egy áldás.
Akkora baromság ez a kérdés, hogy látom nem mostani de felhúztam magam.
Próbáld ki hogy kened bármelyik kenőccsel, estére a “jól bevált” dentinox, kezdve 20/30-tol, a baba meg itt tutul ordítva a fájdalomtól tessék hajnal 2.
Most először már a cicin sem nyugszik meg hanem ordít. Majd 6 hós, gondolom közeleg az első áttörés…
4. Napja nem alszom, 2 napja fél-1 óránként kel hajnal 2-tol. Ma meg el sem aludt szerencsétlen gyerek.
Bexarok, tényleg agyrém édes isten az a fájdalomcsillapító. Az nem baj ha a gyerek 5 napja nem alszik és ránézek látod hogy kába és iszonyat fáradt szerencsétlen, elaludna de a terve a fájdalom felveri? Vagy te hagyod nézni tovább, mert “csak” fogfájás miatt szenved egyhuzamban állandóan?
Agyrém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!