Fogzásra fájdalomcsillapító? Ez komoly?
Orvos által tanácsolt dolog.
És így van, ahogy az első válaszoló írja. Ha neked fáj, akkor te is teszel ellene nem?
Teljesen elfogadott dolog és bizony sokat szokott segíteni.
Az en lanyom a 10-12.foga utan rendszeresen kapott fogzaskor nurofent, mert se ejjele se napja nem volt.
Eges nap sirt, uvoltott es nyulkalt a szajahoz/szajaba.
Ha látom a gyereken, hogy fáj neki, bizony, kap fájdalomcsillapítót. Először homeosat, aztán ha az nem használ, akkor erősebbet. Nem hagyom szenvedni, ha nem muszáj. Ha fáj a fejem, én is veszek be gyógyszert.
Vagy a kérdésed arra vonatkozik, hogy valaki általánosan a fogzás alatt fájdalomcsillapítóval tömi a gyereket, ha kell, ha nem?
3 gyerekem van.
1. és 2. abszolút tünetmentesen fogzott. Nem kellett nekik semmi, csak jöttek a fogak.
Viszont a 3. gyerekem úgy tud ordítani és szenvedni. ÉPp most tiszta hólyag és vörös az ínye (fent jön 4 foga), nagyon durván néz ki. Tegnap éjjel este 8 tól úgy 2-ig cirka 30-szor ordított fel álmában. Ezután igen, igen, igen, adtam neki nurofent, és láss csodát, reggel 6-ig aludt.... életemben először adtam fogzásra nurofent, de azt hiszem, ez most tényleg muszáj volt.
Igen, ez csak szerinted agyrém, és bizony általánosan elfogadott. :-)
Én is adok Panadolt a 10 hónapos kksfiamnak, ha üvölt a fájdalomtól, nem hagyom szenvedni. Nem rosszból, de van gyereked? :-)
Ha van őt biztos nem viseli meg annyira a fogzás?!
Ha szerinted agyrém, akkor szerencséd van, hogy még nem láttál fogzási fájdalomtól fetrengő kétségbeesetten ordító kisbabát, akinél bármit teszel, úgy sír mint akit ölnek, csorognak a könnyei, a legmélyebb álmából is sikítva ébred. Szerintem nincs nemcsak anya, de ember sem aki így hagyja szenvedni.
Nálunk az első 2 fog kibújása még kibírható volt, a harmadik viszont rettenetesen meggyötörte. Én a második ilyen tűrhetetlen napon már adtam be neki egy db Germicid-C-kúpot és fél óra múlva már jókedvűen játszott. Nem kellett megismételni, másnapra áttört a fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!