Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 4 hónapos babának miket adtok...

4 hónapos babának miket adtok enni?

Figyelt kérdés

100 % tápszeres a fiam igaz még csak 1 hónapos de foglalkoztat az etetés téma

Szóval aki elkezdte 4 hónaposa a hozzátáplálást azok mivel kezdték alma ? Banán ? Sütőtök ? Illetve melyik étkezést cseréltétek fel a bébiételel ??? Mennyit esznek meg egyszerre egy fél üveggel? Lehet kapni alma őszibarack italt ezt ti mikor adjátok a babának csak igy inni vagy azt is étkezés helyett ??

2019. márc. 30. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem indokolja semmi, nem kell 4 hónaposan elkezdeni. A tápszeres babáknál sem. Szóval a 4 hónapos babám anyatejet és tápszert kapott.
2019. márc. 30. 16:20
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Jah és annyi, hogy a gyümölcslevek, mégha egészségesnek tűnnek is, nem azok. Vízhez kell szoktatni, vagy max tea.
2019. márc. 30. 16:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 5 hónapos. 4 hónaposan elkezdtem a kóstoltatást orvosi javaslatra, mert 1 héten csak 1× kakilt.

Kóstolta már az almát, banánt, őszibarackot, sütőtököt, burgonyát. Ezek mind ízlettek neki. Valamint vettem olyan üveges bébiételt. Vegyes zöldségeset, azt nem szerette, kiköpte, de tényleg rémes íze van.

Ma délben sárgarépát kapott 4-5 kanállal.

Még csak kóstoltatom. Figyelem, hogy fáj-e tőlük a hasa, de eddig nem volt gond.

Étkezést még nem váltottunk ki. A kaki gondot az a pár kanálnyi is megoldja.

2019. márc. 30. 16:29
 4/8 anonim ***** válasza:
31%

Ilyen korban elég csak kostoltatni. Lehet, hogy nem is erett ra, mert kilokdosi a kanalat meg a kaját is.

A nagyfiammal 4 hosan csak kostoltattam, eleinte krumpli, repa alma. A banant nem javaslom, mert szekrekedest okoz. De mehet meg a sutotok, barack es meg nem tudom.

Gyumolcslevet nekem senki nem javasolta, csak viz.

2019. márc. 30. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
46%
Anyatej / tapszer, nem all szándékomban elcseszni az emésztőrendszerét azzal, hogy még éretlen és tömöm belé a krumplit.
2019. márc. 30. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:

3,5 hónapos volt mikor kapott egy pici alma levet vízzel keverve mivel majdnem kinézte a számból az almát 😃

4 hónaposan kezdtem kóstoltatni vele az almát, répát, sütőtököt. 5 hónaposan fogadta el szépen kanállal az ételt. Most 6 hónapos megeszik egy üveg babakaját, rá másfél órára tápszert. Kb mindent eszik amit már szabad, kivéve a barackot.

A banánt imádja legjobban. Szerencsére nem fogja meg a hasát.

Persze orvosi javaslatra kezdtük 4 hónaposan.

2019. márc. 30. 19:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Tízóraira alma levével. Másnap reszeltem almát és azt adtam pár kanállal. Ez ment egy hétig, mindig egy picivel többet adtam. Következő héten sütőtököt sütöttem, összemixeltem babavízzel, kis adagokban elraktam fagyasztóba. Abból is első nap pár kanál majd egyre több egy hétig. Következő héten jött a krumpli. Azt megfőztem, majd kis szűrőn nyomtam át, azt nem jó botmixelni. Ezt is úgy mint a többit. Majd a glutént vezettem be. Fél baba kekszet reszeltem almába. Ez ment pár napig majd vettem 7 gabonás pépet azt raktam 1 mokkáskanál minden gyümölcspépébe. Ezeket utánna kevertem pl. Alma sütőtökkel hogy kijöjjön egy nagyobb adag. Majd elkezdtem az üveges bébiételeket kostóltatni vele. Fél üveggel majd tápszer. Változó mennyit ivott utánna. Fokozatosan adtam neki egyre többet. Kb. Másfél hónap alatt jutottunk el oda hogy meg evett 1 üveg baba kaját és utánna nem ivott tápszert tehát kiáltottam 1 étkezést. Után a jött az ebéd kiváltását.
2019. márc. 30. 21:40
 8/8 anonim ***** válasza:

7es vagyok. Még annyi hogy az ebéd nálunk mindig valamilyen húsos baba kajcsi.

Alma-őszibarack italt onnantól adhatsz a babádnak hogy bevezetted ezeket a gyümölcsöket. Ritkán adok ilyesmit a babámnak, akkor is hígítom babavízzel, így több napig elég és nem olyan édes.

2019. márc. 30. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!