Het honapos babanak milyen husit adtok es milyen gyakran mekkora mennyisegeket? Gyumolccsel is keveritek vagy csak zoldseggel? Es HOGYAN taroljatok a fagyasztoba?
Én személy szerint így szoktam:
Ha mi is csirkét eszünk, akkor pár kockát külön edényben kevés olajon megforgatok (nem pirítom) és megfőzöm fedő alatt. Ez után villával picit széthúzom, kicsit aprítom és jegkocka tartóba tömöm. Ezt egy zárható zacsiba teszem. Pl “patentos” frissen tartó zacskó.
Később 1-2 kockát adok a főzelékhez. A nyers zöldségekhez már bedobom főni.
Eleinte ennyit adtam. Most 11 hónaposan is külön rakom, de most már picit sózom is, olajon sütöm puhára és nem jégkockatartózok, hanem Mini éthordóba teszem a fagyasztóba.
Eleinte csak csirkét adtam, mert az puha és mi is leginkább azt esszük. 11 hósan már többször kap darált húst. Spagetti meg hasonló ebédek miatt.
én úgy csináltam hogy megfőztem egy csirkemell filét húslevesnek (csak vízben) mikor a hús már puhára főtt, kivettem, és akkor ízesítettem csak be, meg a zöldségeket is akkor tettem hozzá.
a főtt csirkemellett 10-15-20 g körüli adagokra vágtam, így fagyasztottam le egy zacsiba....először mindig csak egy kisebb darabkát tettem a püréjéhez, azzal daráltam össze a főtt zöldséget...aztán mindig egyre nagyobbat és nagyobbat.
egyébként nálunk úgy nézett ki, hogy három napig minden nap evett húst, utána egy húsmentes nap következett. Majd három napig megint hús, aztán húsmentes nap. valamikor a 8. hó tájékától már lehet adni pulykát, májat, 9-10 hó körültől halat és vörös húst is..legalább is én így vezettem be
Már megfőve tettem fagyasztóba.
És mindig frissen csináltam meg a nyers húsból, ahogy a boltból hazavittük a húst. Eddig sosem fagyasztott húsból csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!