6 honapos babának egy napra ugye hogy kevés az alábbi ételsor?
Sógornom a babát eddig szoptatta de most úgy döntött nem szoptat tovább és elkezdi a rendes ételeket adni a kisfiának.
Tegnap voltam náluk, ott voltam majdnem estig, így sajnos tanúja voltam a következőnek..:
Kisfia nagyon sírt, látszott hogy éhes.
Reggel adott neki kremturot de csak ilyen nagyon kis kiszerelésben volt, alig par falat volt benne.
Egy óra körül kapott legközelebb enni (!!) akkor mindenféle gyümölcsöt próbált adni neki és mikor nem ette meg hanem kikopte akkor par kanál tapszert kapott. De látszott hogy evett volna még, sogornom viszont nem adott neki többet.
Mielőtt jottem el, akkor este pedig megint egy nagyon kis adag kremturot adott neki.
Az egész napot szinte végigsirta a baba, szerintem az éhségtől..
Hiába mondtam neki hogy nagyon kevés ételt ad neki, nem érdekelte, azt mondta szerinte ez bőven elég és elegedjen meg ennyivel, ő nem fogja elkényeztetni....
Az átállás az anyatejről/tápszerről rendes ételre fél-egy év az első kóstoltatástól. Egy éves korig minimum napi fél liter anyatej/tápszer kell a babának az elfogyasztott étel mellé. Az étkezések kiváltása csak fokozatosan megy, először egy-két kanál + a szokott mennyiségű tej/tápszer, ami egyre csökken párhuzamosan a kaja mennyiségének növekedésével, míg végül annyit eszik belőle, hogy nem utána pótolni tejjel/tápszerrel. Ez minden egyes étkezés kiváltásánál így van. Az összmennyiség nem csökkenhet. Gondolj bele, egy baba, aki eddig evett napi 900 mililiter tejet, ma kapott egész nap 200-300 gramm krémtúrót, gyümölcsöt???? Mit ivott?
Ez így éheztetés, kiskorú veszélyeztetése konkrétan. A krémtúróban semmi nincs, amitől jól lakna, fejlődne a szerencsétlen.
9-es! Miért te nem szoktál a testvéredéknél ott lenni egy egész napot? Az miért annyira hihetetlen? Aki meglátogatja a rokonait annak már egyből nincs dolga? Ahhoz mit szólsz, hogy én több napig is maradni szoktam, mert meghívnak minket gyerekkel együtt? :) ahogy mi is őket....
Ennyire hülye viszont nem lehet egy anya?! Eddig normálisan szoptatta, vagyis jóllakott a baba, mostmeg áttért a krémtúrós éheztetésre? Ha mást nem is a védőnőt értesíteném, hogy beszélgessen el a hozzátáplálásról anyukával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!