6 hónapos baba . Miért nem alszik a baba? Éhes a baba de a védőnő és a gyermekorvos nem akar neki többet enni adni! Miért? Ti mennyit adtok a babának?
A kisfiam anyatejes volt (nem tudom, mi a helyzet a tápszerrel), félévesen már simán benyomott 200 ml-t egy evésre, sőt, volt, hogy többet. És már pár hónaposan is tudott többet enni.
Arra tisztán emlékszem, hogy 4 hónapos volt, amikor ügyvédhez kellett mennünk, oda nem akartuk magunkkal vinni, ezért anyukám vigyázott Rá. Mielőtt elmentünk, szopizott. Direkt mértem az evés előtt és után, megnyugtató volt a tudat, hogy jóllakott, akkor bírja a 3 órát. Hát, azt hittem, dobok egy hátast: 240 ml-t evett két mellből.
Szval előfordulhat, hogy egy jobb étvágyú 6 hónapos baba nem lakik jól 160 millivel. De miért nem engedik többet enni? Kövérnek látják, vagy mivel indokolja a doki, meg a védőnő?
Szerintem ösztönösen érzed, hogy nem szentírás minden, amit a védőnő mond. A dokira érdemes odafigyelni, de sok avitt tudással rendelkező gyerekorvos praktizál, aki aztán mondja a hülyeségeit.
Ha egy baba alszik, akkor jól érzi magát (nyilván nem arról az esetről beszélek, amikor vmi betegség következtében aluszékony a baba). Ha fáj a hasa, éhes, melege van, fázik, szúrja a ruhacímke, zavarják a külvilág hangjai, kínozza a foga, akkor sir, nyűglődik, ölbe kéredzkedik, és nem alszik békésen. Ha most békésen átalussza az éjszakát, egyértelműen jól érzi magát. Miért kellene ebbe bárkinek beleokoskodnia?
Tápszeres volt a nagyfiam és most az ikreim is. A baba igénye szerint kell táplálni, tökmindegy, hogy anyatejről, vagy tápszerről van szó. Egyikkel sem lehet túletetni, mert a baba annyit eszik, amennyire per pillanat szüksége van. 5,5 kiló körül vannak a 3 és fél hónapos ikreim, 2,2-2,5 kilóval születtek. Ők is van,hogy 80 mililvel, van, hogy 230-cal laknak jól. Ez a két véglet, 170 körül van átlag/étkezés. Van 650 és 850 mililiteres nap is, változó.
NAGYON JÓL tetted, hogy rendesen etetted, nem szabad éheztetni! Ő tudja, hogy mennyi kell neki,nem az orvos!!!!
160 milivel az enyémek is állandóan sírtak volna. Az egyik 200, a másik 230 milit ettek ennyi idősen, napi 5x.
Adjatok annyit, amennyire szüksége van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!